| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

[Pony M3] Problem z ustawieniem gaźnika w silniku s38

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

hvil 

Technik 

Liczba postów: 755 
Imię: Piotr 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

[Pony M3] Problem z ustawieniem gaźnika w silniku s38 

Witajcie, 
Bardzo proszę Was o pomoc. Mojej córci motorynka przez ostatnie 2 lata można powiedzieć paliła przyzwoicie, wiadomo czasem strzeliła focha i się zalała czy po miesięcznym staniu trzeba było z 10 razy się przekopać, ale jak już rozjeżdżona paliła dosłownie idealnie. 

I klops... ostatnio zassała z baku taki syf, że szok... pływak cały w błocie, reszta też. 
Rozebrałem przeczyściłem wszystko - dysze obie i komorę pływakową, wykąpałem cały gaźnik w środku do czyszczenia przepustnic i przepłukałem spirytem.  

Iglicy poziomu nie ruszałem, wkręciłem obie dysze, pływak dokupiłem nowy bo stary był pogięty (ktoś musiał złożyć gaźnik nie trafiając w otwór iglicą pływaka).  
Śrubkę regulacji mieszanki wkręciłem na maxa i wykręciłem 2 obroty, śrubkę regulacji biegu jałowego wkręciłem tak by była minimalna szczelina przepustnicy. 

I nic...motocykl martwy, przestał się zalewać benzyną z filtra paliwa, przestał przeciekać pokrywą komory pływakowej ale nie pali... nowa świeca i nadal nic.  

Co z tym gaźnikiem robiłem nie tak? I drugie pytanko, czy może jest jakichś plug and play zamiennik tego gaźnika? 

P.s. Czy są w necie jakieś zestawy regeneracyjne warte uwagi? Bo w gaźnikach MZ wiem, że chińskie zestawy sprawiają, że gaźniki przestają chodzić. Bo już myślę może kupić nowe dysze by znowu odżył?

|  

| 

| 12-09-2017 21:53:10 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

[Pony M3] Problem z ustawieniem gaźnika w silniku s38 -  hvil - 12-09-2017 21:53:10 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|