Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 problem
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 problem
(12-09-2017 13:12:33)charper napisał(a): W duzo ujezdzanych silnikach z zaplonem platynkowym dochodzi do rozregulowania sie wyprzedzenia zaplonu. Pewnie pora go sprawdzic.
Możesz mi wyjaśnić na jakiej zasadzie to stwierdzasz? Bo brzmi to jak totalna bzdura. Wyprzedzenie zapłonu "samo" się nie zmieni nawet po tysiącach kilometrów, jeśli masz wystarczająco siły, by dokręcić podstawę zapłonu. I nie ma nic do tego fakt, że to zapłon platynkowy. Regulacja polega na obrocie podstawy zapłonu, a ta trzymana jest przez dwie śruby z podkładkami. Więc nie, nie ma czegoś takiego jak "rozregulowanie się zapłonu w dużo ujeżdżanym silniku".
I tak, ja na potwierdzenie swojej tezy mam dowód w postaci tysięcy kilometrów narobionych Ogarami, gdzie nigdy, powtarzam nigdy nie przestawił mi się zapłon. A nie jeżdżę dwa razy dziennie dookoła komina.
PS: "Przestawić" to się mogą po dłuższym czasie platynki. I to też nie tyle przestawić co zużyć, w efekcie czego przerwa może być minimalnie większa.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2017 14:24:11 przez Quake96.)
|
|
12-09-2017 14:23:52 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Frexum (09-12-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 problem - Quake96 - 12-09-2017 14:23:52
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|