Romet Chart 210 1989r
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Romet Chart 210 1989r
Gdzieś w okolicach 2007r przesiadając się na wsk definitywnie stwierdziłem, że romet to już nie jest to i nie ma do czego wracać  Jednak rok temu miałem okazje pogrzebać przy kadecie i trochę pośmigać, dodatkowo w tym roku trochę go poprawiłem i pomodziłem i pech pechem, znów mi się zachciało jakiejś pierdziawki... Z rodzimej produkcji najbardziej zawsze ciekawił mnie Chart - odłożyłem pare stówek i zacząłem się rozglądać w wolnych chwilach po internecie, trafiały się fajne i mniej fajne, nawet jednego całkiem niedaleko niestety przespałem i poszedł na graty na allegro w jakiejś stacji demontażu...
Wczoraj drogą kupna stałem się właścicielem tego truposza. Według dokumentów rok produkcji określany jest na 1991, bicie na ramie przed numerem - "89".
Mimo, że wygląda jak śmietnik to gnałem po niego kompaktem prawie 250km w jedną stronę. Nie siedzę w temacie chartów, ale szukałem egzemplarza z jednego kawałka, i chyba się udało. Błotniki plastik - trochę zapuszczone, ale całe, lampy i kierunkowskazy również nie popękane i bez uszkodzeń, siedzenie z całkiem fajnie zachowanym obiciem, przełączniki na kierownicy kompletne i trzymają się nieźle, licznik cały, obudowa niestety z dowierconym otworkiem w dolnym lewym rogu, stacyjka "prawie" sprawna, do tego kluczyk, drugi do boczka i trzeci do blokady kierownicy, która też jest. Do tego dostałem drugi moduł zapłonow, "potwierdzenie wpisania do rejestru", tablice, komplet umów i jakieś stare kwitki za oc.
Zbiornik i lewy boczek niestet trochę gorzej - w środku rdza, nawet dość pokaźna, boczek też na spodzie nie jest najlepszy. Instalacja elektryczna coś pomajstrowana, wszędzie pełno żółtych przewodów, ledwie trzymające się konektory i miejscami stopiona i izolacja.
Silnik obraca się, ma kompresje ale starter momentami się przycina - jakieś wskazówki w tej sprawie ? Gaźnik 14MC FOS, wygląda na kompletny. Całość kosztowała mnie 750zł - czy to dobra cena, tego jeszcze nie wiem. Chciałbym to uruchomić, zarejestrować i utrzymać jakoś zgodnie z oryginałem i pośmigać w wolnej chwili. Co myślicie o tym zakupie ?
|
|
21-08-2017 17:31:12 |
|
1 osoba postawiła piwo skinder za ten post:1 osoba postawiła piwo skinder za ten post.
Motorowerzystka (09-13-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Chart 210 1989r - skinder - 21-08-2017 17:31:12
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|