Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
|
Autor |
Wiadomość |
Cykada
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
(21-06-2017 17:00:42)szymba napisał(a): Wszystkie stare zdjęcia zginęły w otchłani internetu, czy wrzucić jakieś na których widać ogara w całości?
Dzięki!
Wyszło trochę dłużej niż weekend, ale to przez brak czasu...
Zapłon cdi od rapiego zamontowany - trochę było z tym zabawy, ale warto, aktualnie mam ustawiony na stroboskop i jest idealnie - wcześniej nie chodził tak dobrze.
Poniżej parę fotek - zaczynamy!
Zapłon cdi z podstawką, już ucięta wiązka i przygotowana do wlutowania w "moją instalację", musiałem też rozwiercić fasolki od śruby szóstki, bo oryginalne 5 były przekręcone, później były przegwintowane na 6, ale też były przekręcone i aktualnie wstawiłem sobie helicoile 6.
Tu mamy przygotowaną wiązkę z oruginalną przelotką i osłonką, wszystko elegancko polutowane, koronery z izolacją,
A tu gotowa wiązka, bo generlanie chciałem zrobić to tak żeby cała instalacja wyglądała jak oryginalna, co jest trudne bo mamy 2 duże elementy które trzeba gdzieś umieści - cewkę i takie srebrne coś - kondensator chyba. Wstępnie chciałem zrobić tak że oba elementy umieszczę w lampie, a wszystkie przewody puszczę w grubszym przewodzie 7 żyłowym który zastąpi oryginalny, ale tak się nie dało bo jak się okazuje kable zapłonowy nie beż powodu ma taką grubą izolację  Generalnie wyglądało jak oryginał, ale było przebicie i nie chciał jechać.
Siedzi!
Finalnie zrobiłem trochę inaczej, całość sprzętu umieszczona jest w lampie, ale z lampy wychodzi dodatkowy przewód WN który idzie do fajki.
Trochę więcej kabli niż w oryginale,
A tu już wszystko siedzi na swoim miejscu, dodatkowe element solidnie przyklejone ma klej na ciepło.
A tak wygląda ta instalacja
A tu parę fotek jak wygląda teraz, jest jeszcze parę tematów do poprawienia, ale chyba jest ok.
A. ostatnio kupiłem sobie ori lusterko w super stanie, uparłem się na nie bo jest w tym samym roczniku co mój motorower!
|
|
30-07-2017 21:55:06 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Cykada za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Cykada za ten post.
nie_mientki (08-01-2017), Szatek (07-30-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada - Cykada - 30-07-2017 21:55:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|