Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Duet
|
Autor |
Wiadomość |
sadzik93
Nowy

Liczba postów: 5
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Duet
(21-07-2017 17:21:57)Texas Ranger napisał(a): Rower prezentuje się wspaniale, gratuluję!
Tylko mam drobne pytanie, dlaczego trąbka jest pod kierownicą zamiast nad?
Trąbkę zamontowałem tak ponieważ stwierdziliśmy z dziewczyną że w ten sposób fajnie wygląda, nie było tam jakiegoś konkretnego technicznego powodu, może jedynie taki że mocowanie trąbki nie rzuca się w oczy
(21-07-2017 19:14:24)Galid napisał(a): Jest śliczny, inspiracja do działania! Napisz coś więcej o zabezpieczeniu chromów, rozumiem, że jakąś chwilę po polerce można to zrobić? Ja biorę się przez weekend za demontaż i próbę przywracania błysku! Mam nadzieję, że będziesz się tutaj udzielał.
Gratuluje świetnej roboty!
Ja osobiście chromy czyściłem w następujący sposób:
Demontaż części, polerka (pasta polerska do chromu i aluminium firmy AUTOLAND - koszt ok 8zł w Auchan), producent deklaruje że usuwa rdzawe naloty z chromu i w pewnym sensie ma racje. Mocniejsze naloty usuwałem za pomocą szczotki drucianej z mosiądzu (nie stalowej mosiądzowanej, tylko z mosiądzu). Część elementów polerowałem za pomocą wałka polerskiego z filcu zakładanego na wiertarkę. Tak elementy wypolerowane czekały na montaż. Po zamontowaniu jeszcze raz dla estetyki przetarłem je szmatką wraz z pastą, a później psikałem silikonem w spreju i ewentualnie przetarłem szmatką. Silikon pozwoli zabezpieczyć, a i nada nam połysk elementów. Osobiście użyłem pasty do elementów stalowych i efekt był też świetny. W razie pytań śmiało pytaj to chętnie pomogę  Do roweru dojdzie jeszcze lusterko
|
|
21-07-2017 19:38:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Duet - sadzik93 - 21-07-2017 19:38:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|