No dobra, trochę się wziąłem za mojego Texas Ogara (200), więc zakładam swój wątek, aby skupić tutaj wszystkie kwestie związane z odbudową takiej machiny.
Zaczynam od ramy, a dlaczego? Bo rama jest zarejestrowana, a ja lubię odbudowywanie motocykli. Trochę rzeczy już dokupiłem, ale po kolei.
Zaczynam zatem od zdjęcia nr 1 - rama. Trochę sfatygowana, poprzedni właściciel nie oszczędzał tego sprzęta. Miała m.in. pogiętą blachę pod siedzeniem, pourywane mocowania silnika i jakieś dziwne patenty związane z mocowaniem podstawki centralnej.
Ale przejdźmy do rzeczy - zdjęcie stanu wyjściowego:
Wspomniane urwane mocowanie silnika
które już dorobiłem dzięki pomocy forumowiczów w tym poście: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=43885
Teraz pourywane podnóżki centralne, które wyglądają tak:
i ogranicznik tychże podnóżek: ...już w kolejnym poście
Mogę post pod postem?
Skoro wchodzi to piszę, ale zdjęć nie mogę wrzucać, więc proszę o pomoc. Jak widzicie rama jest zmasakrowana, więc proszę o jakieś zdjęcia, jak zamontowane są centralne podnóżki. U mnie jest tulejka i kawałek jakiegoś pręta, ale nic mi to nie mówi.
Czy ogranicznik tych podnóżek powinien być wygięty równolegle do podłoża?
Mam również zaspawaną stopkę hamulca, a rozumiem, że element który naciąga pręt powinien być do stopki przykręcany?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2017 01:27:26 przez Texas Ranger.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.