Hej, tak jak pisałem w powitalni stałem się posiadaczem Polcrossa. Trafił do mnie w stanie w miarę kompletnym, jednak widać że bardzo długo stał w piwnicy/garażu i na chromach zagościła nielubiana ruda koleżanka;/ Nie jestem rowerowym maniakiem, jednak od razu jak go zobaczyłem wiedziałem, że muszę go doprowadzić do stanu przynajmniej takiego, aby móc się nim przejechać i dać mu szanse na drugie życie
Rozebrałem go prawie całego (nie ruszałem tylko pedałów/przedniej zębatki) wszystko zostało wyczyszczone, chromy takie jak błotniki, kierownica, felgi itd spolerowałem wełna stalową. Na pewno można to zrobić dużo lepiej, oddać do ponownego chromowania, wymienić szprychy na nowe i wycentrować koła.
Mam pewne wątpliwości czy kierownica jest oryginalna. Znalazłem tylko jedno zdjęcie w sieci przedstawiające własnie Polcrossa (reszta to wersje 2), a może wychodziły w różnych opcjach? Co ciekawe posiada 4 biegi, wszędzie czytałem o 3 biegowej piaście Shimano33. Nie znalazłem nigdzie nr ramy, z którego można by odczytać rok produkcji.
Zmieniłem opony oraz dętki na nowe bo stare rozpadły się po tylu latach, niestety nie znalazłem tylnej opony z białym paskiem w oryginalnym rozmiarze, stąd chiński zamiennik ;/
W załączniku zdjęcia przed czyszczeniem, po oraz to jedno znalezione w sieci
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2017 14:04:13 przez snellius.)
10-07-2017 14:01:57
3 użytkowników postawiło piwo snellius za ten post:3 użytkowników postawiło piwo snellius za ten post. FuzzFace (07-11-2017), pajak (07-10-2017), Semmao (09-06-2017)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.