Dokumenty Romet Komar - kilka pytan
|
Autor |
Wiadomość |
aeroxteam2
Uczeń

Liczba postów: 164
Imię: Tomek
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Dokumenty Romet Komar - kilka pytan
(05-07-2017 17:56:13)nofack napisał(a): Nie wnikamy w to czemu nie zdarze, po prostu jestem w pracy do 19 i nie mam jak fizycznie tego zalatwic, nie wazne nie zdarze to nie zdarze nie ma tematu, dzwonilem powiedzieli zebym przeszedl jutro i bedziemy probowac oplacic OC, wiadomo nie bedzie to juz w dzien zakupu, a na 2 dzien moge dostac za to kare wiem 130zl..moge ale itez nie koniecznie. Moge spisac 2 umowe z gosciem jechac d oniego i w ten sam dzien isc oplacic OC....ALE ZANIM TO ZROBIE chcial bym nabyc podstawowych informacji czego moge sie spodziewac czy to przejdzie czy nie a i jakie konsekwencje z tego by byly - nie wiem dlatego pytam.
Mowilem mu zeby spisac umowe 1 miedzy nim a poprednim wlascicielem chocby fikcyjna iles lat temu poki dane mogly byc jescze wiarygodne a 2 miedzy nim a mna i chociaz to by sie zgadzalo ale mowil ze nie ze lepiej spisac bezposrednio na tamtego wlasciciela moze bal sie tego ze nie byl ubezpieczone OC nie wiem...
A co myslicie gdybym najpierw przed zalozeniem OC I WPAKOWANIEM SIE W KOSZTY najpierw poszedl do WK i zapytal o ten motorower co i jak ze mam dowod rejestracje i czy jest mozliwosc zarejestrowania tego a takze zeby mi sprawdzili historie tego motoroweru itd? Czy popelnie blad a oni moga juz sie kapnac ze ten gosciu na ktorego jest umowa nie zyje, lub cos sie stalo z nim nie wiem nr jego dowodu nie istnieje itd no i posadza mnie o podrobienie umowy ai td ?
Jesli ktos umial by mi pomoz lub pokierowac w tmeacie co zrobic PROSZE O KONTAKT PILNE. Napisz na priv zostaw telefon zadzownie.
W wk nie udzielą ci informacji jeżeli nie jesteś włascicielem.
Jeżeli spiszesz umowy i wyjdzie to odpowiadasz karnie. Znajomemu za podpis i spisanie umowy ( 2 lata w zawieszeniu wyliczyli). Co lepsze pojazd zabrany do czasu wyjasnienia. Odrestaurowany stoi w parkingu depozytowym.Kupa kasy władowana w odrestaurowanie . Nie wiem czy warte tego latania. A może przejdzie. Sam decyduj.
Co do wykupienia oc jedyne co potrzeba to dane pojazdu. nr rej, vin, rok prod , pojemność,itp
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2017 18:10:47 przez aeroxteam2.)
|
|
05-07-2017 18:07:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dokumenty Romet Komar - kilka pytan - aeroxteam2 - 05-07-2017 18:07:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|