AGD wczoraj i dzisiaj
|
Autor |
Wiadomość |
Lato
Nowy
Liczba postów: 18
Imię: Hubert
Pojazd: Inny Romet
|
RE: AGD wczoraj i dzisiaj
Tak. Farelki miały jedną podstawową wadę - miały jak na tamte czasy kosmiczną moc. Ich ruskie odpowiedniki miały dużo mniejszą. Często nie wytrzymywały kostki łączeniowe, ale jeszcze częściej przełączniki, ale również jeden punkt łączeniowy. Dlatego ja w mojej Farelce OTW-2N wyznaje zasadę, że lepiej zjarać przełącznik na przedłużaczu niż przełącznik, który w tym momencie chodzi JESZCZE po internetach za 40 zł.
Który rocznik ma Twoja?
----
Projektorek mam. Profil. Ale nie mam żarówki...
----
----
W sokowirówce wystarczy wymienić łożyska w silniku. Komutatorowe silniki tak mają.
----
Który typ tej suszarki? SR-11 czy SR-14? Często wystarczy zdjąć owy wiatraczek i usunąć włosy w wałka.
----
----
Co do urządzeń typu gramofon itp. nie mam z nimi styczności. Trochę elektronika mnie odstrasza. Może dlatego lubię stare proste AGD.
----
Wystarczy wymienić przewód w tym żelazku. Watro jeszcze sprawdzić stan styków i jeżeli jest to typ z żarówką przy stykach - jej oprawkę.
----
Ciekawe ile ta nowa kuchenka podziała Sam swego czasu wymieniłem Farelowską KZP-2,5 na indukcyjną. Jestem ciekaw.
----
Odkurzacze Zelmer są niezniszczalne. Jednak po tych 30 latach trzeba niestety przy komutatorowych zainwestować w wymianę łożysk. Dziesiątki tysięcy obrotów robią swoje niestety.
----
Nigdy w życiu nie widziałem prodiża. Wstyd się przyznać, ale nie...
----
A jaki typ tej suszarki? SR-5 czy SRN-15A?
|
|
01-07-2017 13:56:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: AGD wczoraj i dzisiaj - Lato - 01-07-2017 13:56:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|