Romet Ogar 200 AM6
|
Autor |
Wiadomość |
Grelus23
Mechatronik / CNC Operator
Liczba postów: 379
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 AM6
Chytry nie jestem i jeżeli cokolwiek dobrego byłoby tam do odzyskania, poszłoby do żyda. Idiotyzmem można nazwać wytykanie że ktoś nawet śrubki nie zostawił to już palant czy kretyn. Części jest masa i za grosze można nabyć do tego silnika, droga wolna. Wiem to z własnego doświadczenia.
To jak on skończy jest tylko i wyłącznie moją sprawą. Jest to mój romet i równie dobrze mogę sobie siedzieć wygodnie w fotelu, popijając wino i patrzeć jak gnije. Mam pomysł więc chcę poradzić się o jakieś wskazówki dotyczące budowy które mogłyby mi pomóc. Bardzo dobry trop dałeś z tą ramą 205 i takie "rady" w pełni popieram. Gdybym chciał to bym sobie kupił jakąs Aprilię czy inny tego typu motorower ale stwierdziłem że wole coś pomodzić z tym moim staruszkiem i tak już postanowiłem. Możecie myśleć sobie przecież wszystko, każdy ma swoje zdanie ale prosiłbym abyśmy nie skupiali się w tym wątku nad tym gdzie skończy bo tego się nie przewidzi tylko zająć się w kombinowaniu co i jak. Pozdrawiam
Wracając do budowy rometa.
Wpadłem na pomysł aby wrzucić tylne amortyzatory oraz hamulec tarczowy od quada chińczyka 125. Myślę że takowy hamulec w spokoju wyhamowałby ten AM6 50cc. Pozostałaby tylko kwestia koła/zamocowania tarczy,
Romet Ogar 200 '88 - Po paru latach postoju wrócił do żywych
|
|
18-04-2017 18:32:31 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 AM6 - Grelus23 - 18-04-2017 18:32:31
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|