82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: 82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
Widzę, że dawno tutaj nic nie pisałem, to dla 'sprostowania' ta kupa gratów z ostatniego zdjęcia poprzedniego posta wygląda już tak:
Widzę, że zapomniałem napisać też o najważniejszym - w końcu papiery są na mnie.. był to nie lada wyczyn, może jeszcze niektórzy pamiętają, że nie miałem ciągłości umów... brakowało mi jednej, o ogarze nie wspominam - nie miałem żadnych
Sprzęta odkurzyłem dopiero w tym tygodniu, no i wziąłem się za rzecz, która mnie bardzo irytowała, mianowicie:
Zabawy trochę było, najbardziej z zaślepką w sumie - nie spodziewałbym się, że jest ona po prostu przezroczysta i przez to nieco słabo ona wygląda, no są takie przebarwienia, może jeszcze zapsikam od dołu czarną farbą i będzie lepiej to wyglądać
Koniec końców:
Znalazłem też alternatywę blokowania mojej 'customowej' linki gazu (mam od jawki - jedyna słuszna do motorynki, nie jest długa, wieśniacka) zamiast druta (izolacji), jest to obsada czegoś tam chyba od WSKi, no było trochę rzeźby i jeszcze muszę się trochę z tym pobawić:
No i takie tam
No i dzisiaj zrobiłem sobie niewielką wprawkę przed 'moim sezonem', wakacjami, mianowicie mała wycieczka na okoliczną sadzawkę w lesie (rzecz jasna ogarem - turlać się na Pony 50km to trochę przegięcie pały)
Chyba to już ponad 2 tygodnie temu zanabyłem sobie kolejny i już raczej ostatni sprzęt, który przy dobrych lotach wyjedzie mniej więcej za rok
No i w związku z tym, że dorwałem przynajmniej widełki takie jakie były w mojej motorynce w oryginale (23mm) co raz bardziej chodzi mi po głowie zmiana jej koloru... ale ten temat i tak najszybciej pod koniec tego sezonu się ewentualnie rozwinie.. pozdro
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
02-04-2017 22:09:40 |
|
|