MZ ETZ 150 1987r by komarinho
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: MZ ETZ 150 1987r by komarinho
Witam. Dziś etz'tka z 90 roku kupiona jako potencjalny dawca części do mojej. Kupiliśmy motocykl z kolegą na pół, zapłaciłem 1000zł. MZ ma papiery. Umówiłem się z kolegą że on bierze silnik i parę pierdół które będą mu potrzebne a ja całą resztę. Rzeczy które z niej zostaną albo sobie zostawimy niektóre, albo sprzedamy i się podzielimy zyskami. Mz okazała się w całości kompletna i zyskałem dzięki jej kupnie bardzo dużo części które posłużą w moim projekcie. Jest to m.in komplet kół w pięknym stanie, które po polerce będą wyglądać elegancko, obydwie opony w bdb stanie, rzeczy takie jak
-zacisk hamulcowy z pompą
-oryginalna kierownica w ładnym chromie z osprzętem
-oryginalny uchwyt pasażera w idealnym chromie
-przedni błotnik
-przednia lampa w idealnym stanie z oryginalnym wkładem h4
-tylna lampa prostokątna, idealna z sygnaturą DDR (chętnie wymienię się z kimś za taką okrągłą)
-stopka centralna
-kompletny napęd
-sporo gum, m.in zawieszenie baku, silnika, uchwyty akumulatora i tym podobne - wszelkie przelotki, zaślepki i takie różne - u mnie albo nie było albo były sparciałe od warunków w których mz "koczowała"
- uszy silnika ( u mnie jedno było spawane)
-dużo linek które są w dobrym stanie i po nasmarowaniu jeszcze posłużą
Ogólnie, podsumowując to jestem strasznie zadowolony. Wszystkie te części które musiałbym osobno szukać, kupować i płacić za wysyłki mam praktycznie za 500zł i na miejscu Najbardziej jestem zadowolony z kół... udały się pięknie. W miarę czasu i możliwości powoli będę mógł składać moją Mz dzięki temu że będę miał części. Mztke przywieźliśmy w golfie 3 w hatchbacku, klimatycznie
dziś przyszedł też klej do łożysk, brakuje mi jednej nowej sprężynki i silnik będzie skladany do kupy. Będzie pięknie, projekt wychodzi na prostą
Mój Romet 100
Mój Romet Ogar 200
Moja MZ ETZ 150
|
|
20-02-2017 18:57:50 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: MZ ETZ 150 1987r by komarinho - komarinho - 20-02-2017 18:57:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: