Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Universal - przebudowa z Polo Luxa
|
Autor |
Wiadomość |
Piotr J.
Nowy

Liczba postów: 14
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Universal - przebudowa z Polo Luxa
Masz rację, może mi ktoś poradzi, bo na innych forach po wklejeniu linku "minatura na forum" kliknięcie na zdjęcie powoduje otwarcie pełnego rozmiaru zdjęcia.
Mój Tata nie był jakąś wielką szychą, w 1975 roku został dyrektorem oddziału Instytutu Kształcenia Nauczycieli w Gdańsku i dostał pensję około 8 tysięcy złotych , dobrą jak na tamte czasy, ale nie powalającą. Dolar kosztował wtedy około 100 zł, zatem mój Universal kosztował prawie połowę jego miesięcznych zarobków. Przypomniało mi się za to, że razem z Universalem w Pewexie były wystawione "Grandezzy" ,fioletowe rowery na niemal identycznej ramie , ale z amortyzatorem. Przypominały Polo Crossa, chociaż zdaje się ,że przednie koło miało normalny rozmiar 20 cali.
Też myślałem o zachowaniu w oryginale Polo Luxa Tomka , ale rama nie była w dobrym stanie, jedna z rurek była wykrzywiona, a po siodełkiem znajdował się niefachowy spaw. Rower był już mocno zużyty i wymagający sporych nakładów. Może znajdę kolejnego Polo Luxa w lepszym stanie, to postaram się zachować go w stanie bardziej przypominającym oryginał.
|
|
13-02-2017 11:22:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Universal - przebudowa z Polo Luxa - Piotr J. - 13-02-2017 11:22:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|