Simson s51 by Szymon
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Simson s51 enduro
(31-01-2017 22:39:54)rafi555 napisał(a): oj pecha miałeś, :/ ja tyle czasu junakiem komarem i motorynką jeżdze i mnie nie złapali
Też sporo przejeździłem, a teraz na przy takiej sytuacji
Ale każda zła sytuacja ma swoje plusy - miałem iść na a1, taki prezent, więc pieniądze za AM będę mieć zwrócone, teraz tylko ze swoich muszę wyłożyć bo na a1 miałem iść w okolicach sierpnia, września. Za to gdyby policja złapała mnie na przykład w maju, albo co gorsza w lipcu, to by była dopiero tragedia, bo cały najlepszy okres na moto w du... A tak sobie wyrobie teraz te AM, w kwietniu odbiorę prawko i do końca życia jeżdżę legalnie
I po głębszej analizie dochodzę do wniosku że na A1 w tej sytuacji mi się nie opłaca tak czy siak robić, bo raz że zmarnuję CAŁY sezon, to w dodatku na upragnionej mz 150 i tak nie pojeżdżę - przekracza to o te 25cc dopuszczalną pojemność, miałem jeździć na A1 z nadzieją "a może przymkną na to oko" ale teraz, jak już raz jestem notowany, to gdyby nie olali tego to grzywnę i sąd mam już pewny. A teraz może uda mi się to jakoś pokojowo załatwić. Napiszę tu jakby co...
A. I jak dla mnie to w cenie do 2,5k (czyli mniej-więcej cena ww. mz 150) nie ma fajnych 125cc. (pseudo ścigacze mnie nie interesują).
Narobili tych kategorii, na mzetkę będę czekać kilka lat żeby legalnie i spokojnie nią wyjechać, wtedy to już będę w wieku w którym człowiek myśli już raczej o jakimś samochodzie...
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2017 00:25:42 przez Odrestaurator.)
|
|
01-02-2017 00:23:17 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|