Śmieszne odpowiedzi kupujących / sprzedajacych
|
Autor |
Wiadomość |
Emikel
Zbieracz stadium zaawansowane

Liczba postów: 437
Imię: Emil
Pojazd: Romet Pegaz
|
RE: Śmieszne odpowiedzi kupujących / sprzedajacych
(26-01-2017 01:47:50)Dawdzio napisał(a): Wczoraj dostałem kartery do S38 i już się takim ludziom nie dziwię. Były do pary, bardzo ładne, czyste, ale jednak do lekkich poprawek (chyba tradycyjnie ścianka osłaniająca zębatkę). Ogłoszenie znalazłem w piątek, po paru minutach od wystawienia, dlatego udało mi się je kupić za całe 44zł (cud, jeśli będą w takim stanie technicznym jak wizualnym), od razu w pierwszej wiadomości napisałem, żeby wysłać mi je za pobraniem o ile wszystko z nimi dobrze. Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie, kiedy listonosz zawołał ode mnie... 92,20! Ale nic dziwnego, skoro paczka była wysłana Pocztexem w sobotę o 13 z opcją "Ekspres 24". Czyli w sumie dałem 44zł za kartery i ... 48zł za przesyłkę. A wystarczyła zwykła paczka za pobraniem i opłata za nią przez nadawcę z doliczeniem tej kwoty do ceny karterów. W ten niezwykle prosty sposób z 48zł zrobiłoby się 18zł. Gdyby nie to, że nie jest łatwo o kartery do S38 na kopkę (wyprodukowano ich zaledwie kilka milionów) to po prostu nie przyjąłbym przesyłki, niech sprytny nadawca się bawi w sponsoring Pocztexu.
Łahahahahhahahahahahhhahhahaahhahahahahahahahahaahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahhahaahhahahhahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahhahahahahahhahahahhahahahahhahahahahhahahhahahahhahahhahhahahahahhhahahaaahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahhahahahahhahahahahahahhaahhahahahahahhahahahahahhaahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahhahahahahahahahahhahahahahhahahhah
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2017 02:44:35 przez Emikel.)
|
|
26-01-2017 02:44:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Śmieszne odpowiedzi kupujących / sprzedajacych - Emikel - 26-01-2017 02:44:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|