4x Romet 50-T-1 1975-76 r. - Szatek
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: 4x Romet 50-T-1 1975-76 r. - Szatek
Cyferblat licznika wysłałem jednak do motonaklejki.pl
Zeskanują go, obrobią w programie graficznym, wydrukują jako naklejkę, wytną ploterem i umieszczą w swojej ofercie
Lakier jest w końcu poprawiony. Zapłaciłem za to jeszcze raz tyle, co za lakierowanie ![Undecided Undecided](images/smilies/undecided.gif) No ale trudno, teraz wiem kto będzie mi lakierował inne Romety
Większość elementów została tylko wypolerowana maszynowo, niektóre trzeba było pomalować od nowa/przemalować. W porównaniu do tego co było, to te na nowo polakierowane to cudo:
Kranik przed:
I po złożeniu:
Trzeba dużej siły żeby zapiąć te osłony. Musiałem kupić i założyć nową i oryginalną uszczelkę kurka, bo ta nieoryginalna jest minimalnie za gruba i obejmy nie da się zapiąć ![Undecided Undecided](images/smilies/undecided.gif) Trzeba było ją i tak lekko przyciąć a kurek chodzi ciężko.
Kupiłem:
Trochę używanych i oryginalnych części:
Nowy i oryginalny tłok oraz pierścienie R1 (mam nadzieję wystarczy jeden nadwymiar):
Łożyska do silnika:
To na wałek główny jest z gumowymi osłonkami, bo potrafi tam cieknąć olej, mimo dobrego simmeringu (ta od wewnątrz będzie zdjęta). Na wał są z luzem C3.
Łożyska do kół:
Oraz uszczelniacze do silnika:
Na razie tyle, pozdro
|
|
12-01-2017 14:05:50 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Szatek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Szatek za ten post.
jacomoto (01-12-2017), joozek (01-12-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 4x Romet 50-T-1 1975-76 r. - Szatek - Szatek - 12-01-2017 14:05:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|