Moje 5 kółek :3
|
Autor |
Wiadomość |
Norbi96
Rozrusznikowy Joe

Liczba postów: 1,272
Imię: --
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Moje 5 kółek :3
(31-12-2016 14:34:56)Motorowerzystka napisał(a): ...preparat Brunox Epoxy...
Jak masz czas to się nim baw. Dlaczego czas? Bo nim trzeba umieć zrobić. To nie jest tak, że smarujesz i malujesz po nim. Jak nałożysz brunoxa to czekasz o ile pamiętam 24 godziny, to wyciąga rdze, czyścisz i nakładasz znowu, później dalej czyścisz... Dlatego na jednym teście na necie gdzie koleś sprawdzał czy brunox czy app lepszy wyszły mu bąble od brunoxa bo zaaplikował, pomalował, to wyciągnęło i wyszły bąble.
Tak jak Ci pisałem: Jeśli chodzi o rdzę to po odczyszczeniu polecam neutralizator rdzy z bolla, odczekać ile trzeba (o ile pamiętam 12 godzin), później podkład reaktywny, następnie można epoksydowy albo akrylowym i będzie też ok. Jeśli z zewnątrz to wiadomo, że kolor a od wewnątrz środkiem ochrony karoserii (nie podwozia), są w sprejach więc sprężarki nie trzeba jak nie masz.
To co napisałem mam sprawdzone, nic nie rdzewieje i nie odpada ani nic. A kto się naczytał na internecie i pisze aby pisać i klepać posty radzę się nie odzywać jak się nie ma doświadczenia z jakimiś środkami.
Polecam zobaczyć moje poczynania poświadczone zdjęciami:
http://norbinuss.blogspot.com/2016/06/re...czego.html
|
|
01-01-2017 15:31:48 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Norbi96 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Norbi96 za ten post.
Motorowerzystka (01-01-2017), _Piotrek_ (01-01-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje 5 kółek :3 - Norbi96 - 01-01-2017 15:31:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|