ROMET OGAR 200 by XeardonLordeX (Naprawianie go krok po kroku)
|
Autor |
Wiadomość |
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: ROMET OGAR 200 by XeardonLordeX (Naprawianie go krok po kroku)
(08-11-2016 01:51:46)Gomulsky napisał(a): W ogóle to nie wiem skąd ten dziwny sposób na gotowanie gaźnika w occie? Po pierwsze ocet działa owszem, ale na KAMIEŃ (taki jak osadza się w czajniku), nie na osady w kanałach gaźnika. Po drugie do tego celu o wiele lepsze są produkty ropopochodne (benzyna ekstrakcyjna, nafta) i kilku(nasto) godzinne moczenie w nich powinno odkleić/rozpuścić wszelkie brudy nagromadzone przez lata w gaźniku.
Tłumik możesz wypalić, jeśli tylko pozwolisz się mu swobodnie wypalić to nie powinno być problemów z jego odbarwieniem, jeśli nie chcesz wypalać to zostaw go na całonocną kąpiel w ON lub nafcie, potem przejedź go od wewnątrz wyciorem do mycia butelek obsadzonym na jakimś kiju, wypukaj w środku karcherem i tłumik powinien być jak nowy.
No wkońcu jakieś porządne wytłumaczenie... Teraz to przynajmniej dobrze wyczyszcze ten tłumik, gaźnik rozkręce na nowo i utopie gaźnik i wydech w ON tylko nie wiem czy mnie stać na tyle ON, ale zobacze. Wielkie dzięki za tego pomysła na Karchera.
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
08-11-2016 15:48:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ROMET OGAR 200 by XeardonLordeX (Naprawianie go krok po kroku) - XeardonLordeX - 08-11-2016 15:48:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości
|
|