Romet KOMAR - Prototyp ???
|
Autor |
Wiadomość |
lapy
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Mariusz
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet KOMAR - Prototyp ???
Napisane przez Użytkownik usunięty - Dzisiaj 16:20:41
Raczej zgadzam się z Tomasso94, te spawy nie wyglądają na fabryczne. Szczególnie na główce ramy. Dalej, to ten wahacz z naciągiem łańcucha. Od początku do końca jako naciąg łańcucha służyły blaszki.
Komar z przednim zawieszeniem z wahaczem? Z tego zrezygnowano przy tworzeniu pierwszego Komara. W Internecie można znaleźć zdjęcie takiego prototypu. Wygląda ślicznie, a to tutaj, to jak brzydki składak Sad
Jakie blaszki ?? Użytkownik usunięty ??
Ciekaw jestem tylko czy części do zbudowania tego komara zostały zapożyczone z innych motorków czy na przykład stworzone od zera, tak jak wspomniał wczesniej Gomulsky że mogła to być jakaś krótka seria w zakładzie rzemieślniczym wykonana na zamówienie jakiegoś motoklubu albo coś. Zastanawiają mnie szczególnie te przetłoczenia na obrysach kokonu i błotników. I nie wiem czy zwróciliście uwagę na to że obydwa modele się różnią kilkoma szczegółami, tj: w wiśniowo-niebieskim są podnóżki pasażera, jest blokada na kluczyk która znajduję się w lewej stronie kokonu, zakłada się ją na wahaczu przednim i blokuje w ten sposób koło, w kokonie są schowki i pokrywy które zdejmuje się za pomocą przycisków wewnątrz kokonu po uprzednim zdjęciu siedzenia. Jak ktoś będzie chciał zobaczyć jakąś część dokładniej to pisać, dorzucę zdjęcia.
|
|
04-11-2016 21:25:06 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet KOMAR - Prototyp ??? - lapy - 04-11-2016 21:25:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|