Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek
|
Autor |
Wiadomość |
Gomulsky
Uczeń
Liczba postów: 129
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Mietek, czyli Ogar 200 by AKA.
Trochę niepoważnie się robi... Mowa o awaryjnym gaszeniu motocykla, który nie reaguje na standardową próbę zgaszenia, a nie o normalnym wyłączaniu. W tym wypadku zdjęcie kabla zasilającego z cewki jest o wiele bezpieczniejsze (nap. ~6-8V) niż siłowanie się z fajką gdzie napięcia sięgają kilkunastu kV i istnieje ryzyko porażenia - co jak wiadomo przyjemne nie jest.
Co do samej fajki, moje doświadczenia z firmą NGK są delikatnie mówiąc niezadowalające, zwłaszcza jeśli chodzi o ich produkcję z Francji czy Niemiec. Jedyne ich produkty, które się do czegoś nadają to te "Made in Japan". Fajkę NGK (Made in Japan) kupiłem też sobie do Ogara, ale i tak nie mam zamiaru sprawdzać czy na pewno spełnia zadanie dielektryka
Sama elektryka w Mietku widać, że jest po przejściach, więc może gdzieś mieć przerwy. Fabryczne rozwiązanie (brak dodatkowego przewodu masowego, wychodzącego z stojana cewek), też czasami przysparza takich kłopotów, rzadko bo rzadko, ale kiedyś miałem taką sytuację. Problem rozwiązałem kładąc nową zmodyfikowaną wiązkę, jednak jest to temat na zupełnie inną opowieść
|
|
04-11-2016 15:43:31 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mietek, czyli Ogar 200 by AKA. - Gomulsky - 04-11-2016 15:43:31
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|