Oto sposób na zwiększenie mocy do ogarka 200
|
Autor |
Wiadomość |
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Oto sposób na zwiększenie mocy do ogarka 200
Według tego co myślę, to możliwe było bardziej powiększenie sprzęgła w sensie ilości tarcz sprrzęgłowych ponieważ im większa moc silnika w Jawie 223 tym czyli jesli bym mial 5KM to tym szybciej niszczy mi sie sprzęgło (tak jest w prawie każdym motocyklu ale jak dbasz tak masz) wieć na taką pojemności to mogło być bardziej powiększenie sprzęgła (ilości tarcz), skrzynie biegów można powiększyć ale trzeba znać kogoś kto ci zrobi cztery zębatki węższe i je wgl dopasuje tak żeby pasowały do wałka ale na tym sie nie znam, bardziej stawiam na tarcze sprzęgłowe, a co do tej głowicy cylindra to takie sie daje do Simsonów, ale jeśli chodzi o sam cylinder to raczej na zamówienie, bo nie produkuja takich cylindrów płaskich z tego co ja wiem (choć moge sie mylić). A i co do tej zębatki, to przepraszam, myliłem sie, zębatka nie ma nic do mocy bo moc tkwi w silniku a nie przełożeniu, wybaczcie. I dziękuje za wszelkie informacje udzielone wszystkim.
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
27-10-2016 22:23:35 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Oto sposób na zwiększenie mocy do ogarka 200 - XeardonLordeX - 27-10-2016 22:23:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|