Romet Ogar 200 by barmil
|
Autor |
Wiadomość |
barmil
Nowy

Liczba postów: 27
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 by barmil
Dzisiaj chciałem Wam zaprezentować nabytek, który posłuży jako dawca. W zasadzie to sam nie wiem który w takim przypadku będzie "dawcą", a który "biorcą".
Do rzeczy: Ogar jest z 84 roku, kupiony za 450zł. Niby miał odpalać, jeździć itp. więc wybrałem się na oględziny. Gdy zajechałem na miejsce okazało się, że Ogar ma problem z odpaleniem (kopka wisi gdzieś pod silnikiem). Po kombinacjach z kopką w końcu udało się zakręcić silnikiem. Strzał w wydech i kicha. Sprzedawca oczywiście nie wiedział dlaczego tak się dzieje i do mojego przyjazdu wszystko było jak należy, no ale zostałem poinformowany, że to tylko drobne regulacje i będzie palił od pierwszego 
Pomyślałem, że dobry bajer to połowa sukcesu  W zasadzie to zależało mi tylko na ramie z papierami więc za dużo się nie zastanawiałem.
Po powrocie do domu wymieniłem platynki, kondensator, wymieniłem uszkodzony przewód od cewki, ustawiłem zapłon i odpalił. Niestety wał miał takie luzy, że nadawał się śmietnik, cylinder też miał już spory rant, więc postanowiłem rozpołowić silnik.
Fakt, że miałem trochę gratów w niezłym stanie sprawił, że silnik wyremontowałem i został sprzedany.
Rama i reszta części, które pozostały posłużą mi w moim projekcie.
Może ktoś z Was orientuje się od czego jest ta kierownica? Kadet?
Nie będzie mi potrzebna więc jeżeli ktoś takiej szuka to piszcie pw.
|
|
08-10-2016 18:28:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 by barmil - barmil - 08-10-2016 18:28:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|