Fabrycznie Nowy Romet Kadet 1985 225 km od nowości !
|
Autor |
Wiadomość |
aven1008
Nowy
Liczba postów: 71
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Fabrycznie Nowy Romet Kadet 1985 225 km od nowości !
Tak więc dzięki za hejty. Ja swoje wiem, zgłębiłem się i dowiedziałem się o jego historii. Romet kupiony przez już teraz starszego Pana, użytkowany dosłownie kilka miesięcy i odstawiony ze względu na wypadek właściciela (stało mu się coś z nogami), został odstawiony do stodoły, a dokładniej powieszony na linach przy suficie i tak odpoczywał 34 lata. Pan od którego odkupiłem mówił , że nawet kranika nie było aby bak nie zardzewiał, wentyle wykręcone po to aby opony nie cierpiały, zalany tłok olejem. Możecie nie wierzyć w te opowieści, ale wiem to z pierwszej ręki... Ja kupiłem go od tak jakby pośrednika, który kupił tylko motor dla interesu- w ogóle się na tym nie znał. Po rozmowie telefonicznej jest bardzo duża szansa że dokumenty się odnajdą, ale szczegóły będe znał w środę. Jeśli dalej nie wierzysz w przebieg - twój problem, ja swoje wiem, po stanie wszystkich elementów widać że jest po prostu wszystko nowe ... Nie mam pojęcia jak zdjęcia zrobionego z daleka ktoś sprawdził stan opony ? Jak nwet jej tam dobrze nie widać.
Pozdrawiam.
|
|
12-06-2016 13:44:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fabrycznie Nowy Romet Kadet 1985 225 km od nowości ! - aven1008 - 12-06-2016 13:44:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|