Golf 2 gdzie mogę dokupić przewód do hamulców
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Golf 2 gdzie mogę dokupić przewód do hamulców
(31-05-2016 00:15:39)Adi napisał(a): Pozdro jeżeli kupujesz przewody hamulcowe na szrocie. Zresztą na szrocie na 100% nie dostanie bo wg polskiego prawa nie można sprzedawać używanych elementów, które odpowiadają za bezpieczeństwo czyli m.in. przewody, poduszki powietrzne itd.
Ach te pelikaństwo... Zgłoś do prokuratury wszystkich mirków handlarzy z olx, allegro, z powiatu, co to handlują chociażby używanymi zaciskami hamulcowymi, czy zgrozo używanymi oponami! Bo te elementy też odpowiadają za bezpieczeństwo przecież. A jak kupiłem na szrocie prawie nowe tarcze hamulcowe, to co, powinienem być spalony na stosie?
W sklepach motoryzacyjnych są przewody hamulcowe miedziane z dwiema zarobionymi końcówkami, o różnej długości całkowitej. Wystarczy wyjść z domu i ruszyć się nieco do sklepu pana Miecia, czy innej hurtowni typu ad, intercars.
Samemu też się dorabia, ale trzeba mieć rurkę, końcówki, zarabiarkę, opcjonalnie giętarkę i pewnie jeszcze coś. Taka zarabiarka za 5 dych na krzyż nie pasuje, nie ma odpowiedniego grzybka, ale taki można dokupić za niecałą dychę na allegrze.
|
|
31-05-2016 22:45:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Golf 2 gdzie mogę dokupić przewód do hamulców - jurek_j - 31-05-2016 22:45:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|