Golf 2 gdzie mogę dokupić przewód do hamulców
|
Autor |
Wiadomość |
Adi
Yyyy... ja?
Liczba postów: 691
Imię: Adrian
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Golf 2 gdzie mogę dokupić przewód do hamulców
(30-05-2016 19:22:43)wnusiu94 napisał(a): Na szrocie?
Pozdro jeżeli kupujesz przewody hamulcowe na szrocie. Zresztą na szrocie na 100% nie dostanie bo wg polskiego prawa nie można sprzedawać używanych elementów, które odpowiadają za bezpieczeństwo czyli m.in. przewody, poduszki powietrzne itd.
(30-05-2016 20:55:30)RomecikPL napisał(a): chodzi o przewód miedziany
Przewód kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym. Oni ci z metra zarobią końcówkami itd. Możesz też na allegro poszukać, ludzie robią na wymiar, ale musisz wtedy wiedzieć jakie końcówki i jaki wymiar.
Ogólnie jak jeden przewód masz do wymiany to pewnie inne też w niedługim czasie będą, dlatego lepiej wymienić całość od razu, wtedy masz pewność, że nie zatrzymasz się na innym aucie, drzewie itd.. Sam to niedawno przerabiałem z tym, że jestem szczęśliwym posiadaczem maszynki do zarabiania końcówek , ale ogólnie to groszowe sprawy jeżeli chcesz kupić taką na raz. Ewentualnie możesz zapłacić troszkę więcej za już gotowy komplet przewodów. Jak już miedziane to od razu gumowe i zapewne cylinderki. Jakbyś zdecydował się na całość to poszukaj gdzieś (ja znalazłem na google) ile przewodu potrzebujesz, ile końcówek i jakie. Mnie w Astrze G wymiana przewodów miedzianych, gumowych, cylinderków, płyn hamulcowy wyszło ok 500zł (ale jeszcze zostało z 5m przewodu bo kupiłem za dużo). Do roboty będzie ci potrzebny kanał i druga osoba do pomocy przy odpowietrzeniu.
Do gulfa widzę, że tańsze.
http://allegro.pl/przewody-hamulcowe-szt...04402.html
Komplet sztywnych. Do tego najlepiej dokupić gumowe i wg uznania cylinderki jeżeli nadają się do wymiany.
Części-allegro tutaj
lub tutaj
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2016 00:20:58 przez Adi.)
|
|
31-05-2016 00:15:39 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Adi za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Adi za ten post.
Marwerick (05-31-2016), RomecikPL (05-31-2016)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Golf 2 gdzie mogę dokupić przewód do hamulców - Adi - 31-05-2016 00:15:39
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|