Silniki jak nowe, czy będą chętni?
|
Autor |
Wiadomość |
plusminus
Technik

Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
Silniki jak nowe, czy będą chętni?
Cześć.
Planuję -ze względu na nieelastyczny czas pracy- uruchomić usługę sprzedaży silników po pełnym remoncie. Najpierw chciałbym zbadać rynek pod tym względem. A kogo nie lepiej pytać, jak właśnie osób z tego forum.  Na początek wolałbym ruszyć z 'małobudżetowymi' silnikami- typu 023-223. Taki silnik byłyby wyszłkiełkowany, miałby wszystkie elementy wizualne (typu nóżka biegów, przewody itp) nowe. W środku oczywiście byłby przeprowadzony remont generalny na odpowiednich i racjonalnych częściach. Planowane byłyby też drobne poprawy fabryki, na jakie cierpiały te silniki- lepsze tłoki, poprawiony rozrząd, poprawa skrzyni biegów. Wprawdzie kupujący dostawałby praktycznie 'nowy' silnik z gwarancją. Problemem jedynie byłaby cena- oscylująca w granicach 800-1000zł. Wiem, ze jest to może wysoka cena dla zwykłego użytkownika Rometa, ale koszt całkowitego remontu z regeneracją części jest dosyć pracochłonny i kosztowny. Za to w zamian dostałoby się silnik z pewnością przejechania wielu bezawaryjnych kilometrów z odnowionym wyglądem i podwyższoną delikatnie mocą.
Myślicie, że znaleźliby się chętni na takie cuda techniki w nowym wydaniu?
Drugą sprawą, zastanawiam się, czy byliby chętni na proste ściągacze do karterów, które są mojego projektu i byłyby one wypuszczane raczej na zamówienie. Tylko czy jest sens się w to bawić?
Pozdrawiam, Iwo.
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
20-04-2016 00:35:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Silniki jak nowe, czy będą chętni? - plusminus - 20-04-2016 00:35:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|