Robaki ze złomu by joozek
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Robaki ze złomu by joozek
(02-04-2016 00:30:16)Marwerick napisał(a): silentblocki/silentblock się pisze joozku a nie :sinenbloków.
dzięki, napisałem tak jak słyszałem ale nie do końca widocznie dosłyszałem no cóż ... latka
Dziękuję
(02-04-2016 00:24:02)Rafku napisał(a): Jak tak teraz lookam na to, to nachodzi mnie pewna myśl, napisz proszę, czy w takie pochromowane bębny, szprychy można normalnie przekładać, czy jednak warstwa chromu już to trochę utrudnia? Tak samo piasty hamulcowe, a w szczególności rozpierak, na prawdę bez problemu wchodzi w dekielek i swobodnie się przesuwa?
Amortyzatory oczywiście kawał dobrej roboty, możesz napisać jeszcze, czy warstwa smaru jest na bogato, czy jednak cienka, powierzchowna warstwa wystarczy, bo ja u siebie w lagi smaru miedzianego nie pożałowałem
Pozdr
Przed wysyłką do chromowania przygotowuję piasty. Każdy otwór rozwiercam na jeden wymiar, tak że potem nie ma problemu z nowymi szprychami. Bębny zabezpieczam przed warstwą chromu, a otwory pod rozpieraki przygotowuję jak pod szprychy.
Co do smaru miedzianego - oprócz właściwości smarujących, charakteryzuje się też tym, że nie ścieka, więc równomierna warstwa powierzchniowa w zupełności wystarczy - robię to dużym pędzlem
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2016 00:43:43 przez joozek.)
|
|
02-04-2016 00:37:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Robaki ze złomu by joozek - joozek - 02-04-2016 00:37:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości
|
|