Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Chart - zrzuca łańcuch.
|
Autor |
Wiadomość |
Merionex
Nowy

Liczba postów: 34
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Chart
|
Romet Chart - zrzuca łańcuch.
Cześć.
Mam nietypowy problem z Chartem. Gdy jadę na jedynce ( tylko i wyłącznie ), to coś mi tam z tyłu rzęcholi na zębatce. Jeśli bym go przeciągnął dłużej, to zrzuci mi z tyłu łańcuch w stronę amortyzatora. Wykluczam napięcie łańcucha, bo nawet gdy napiąłem go sporo za mocno, to nadal rzęcholił. Łańcuch porysował mi mocowanie swej osłony. Gdy jadę wolniej, czy przechylam się przy skręcie, to coś tam sobie mieli. Na postoju tego nie widać, więc nie mam pojęcia co. Zębatki mają zęby jeszcze w miarę, luzu na boki nie odczuwam, łańcuch też powinien jeszcze polatać. Zauważyłem też, że raz Chart ma więcej mocy, raz mniej i to zawsze po zabawie z łańcuchem. Problem w tym, że przy prawidłowym ustawieniu różnie jest. Przy pierwszej jeździe lepiej radzi sobie pod górki, a po dłuższej jeździe lata tak, jak wcześniej, a i łańcuch zyskuje większy luz. :v Tak samo, jak z tarciem, raz coś tam mieli, a raz nie... No ale jakakolwiek moc i naciąg - zawsze na jedynce z tyłu dzieją się cuda. Krzywo zębatki lecą? Tak nagle? Gdzie mierzyc i szukac problemu?
Z góry dzięki za odpowiedź.
PS łańcuch naprężam wg. instrukcji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2016 09:25:37 przez Merionex.)
|
|
28-03-2016 09:24:13 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Chart - zrzuca łańcuch. - Merionex - 28-03-2016 09:24:13
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|