Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet 023 nie wchodzi na obroty/słaby
|
Autor |
Wiadomość |
kadet88
Nowy

Liczba postów: 14
Imię: Kadet
Pojazd: Inny
|
Romet 023 nie wchodzi na obroty/słaby
Witam, opiszę z grubsza mój problem. Kupiłem Kadeta (Dezamet 023) jakiś czas temu ok rok. Po kupnie chodził, ale był słaby. Wyczyściłem gaźnik i tak stał aż do teraz, kiedy to postanowiłem się im zająć. Walczę już z nim kilka dni i dalej brak efektów tzn na wolnych obrotach chodzi, zapala też ładnie bez gazu nawet. Dzisiaj po którymś już z kolei zdjęciu magneta zauważyłem że iskrzy na przewodach przy iskrowniku, naprawiem, bo kabel był przetarty.
Generalnie zrobione było:
- wyczyszczony i regulowany gaźnik
- ustawiony zapłon, sprawdzona przerwa na platynkach, wyczyszczone platynki
- sprawdzona przerwa na świecy jest chyba coś koło 0,65mm
-wymieniony kabel wysokiego napięcia.
Wszystkie te zabiegi nie dały zupełnie nic, regulowałem gaźnik w "czasie jazdy" nic to nie dawało, dzisiaj regulowałem zapłon "w czasie jazdy" też zero efektów. Na postoju jak się da cały gaz, to ma dosyć wysokie obroty (wyższe niż w czasie jazdy) ale słychać, ze nie wchodzi na max obroty. W czasie jazdy jest dość słaby, najwięcej co udało mi się wycisnąć to 30km/h, ale na ok3/4 gazu, bo wtedy chodzi jeszcze w miarę ok, ale jak się da cały gaz to właśnie tak jakby przerywa i na całym gazie jedzie mniej. Jak ustawiałem dzisiaj zapłon to w pewnym momencie trochę iskrzyło na platynkach, później tego objawu nie zaobserwowałem.
Pytanie co to może być? Świeca(wydawało mi się że ma taką nierównomierną iskrę i w zasadzie nie miała żadnego koloru ale była mokra), zapłon-platynki, gaźnik-iglica? Nie siedze za bardzo w Rometach i nie wiem co może być przyczyną, a nie chcę wymienić pół silnika, bo wydaje się że jest w ok stanie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2016 20:52:29 przez kadet88.)
|
|
03-03-2016 20:42:48 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet 023 nie wchodzi na obroty/słaby - kadet88 - 03-03-2016 20:42:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|