Ocena wątku:
- 5 głosów - 4.6 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje rowery
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii

Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Moje rowery
Dawno nic tutaj nie działo się nowego, ale na szczęście kilka rowerów znowu doszło do kolekcji. A więc
Na początek jeden trupek ze złomu, a mianowicie Wagant Sport z 1977. Trochę niekompletny, ale jeszcze będzie jeździł. Ma ameliniowe blaty i przerzutki Favorit PWB.
Później na bazarze w Bytomiu trafiło się całkiem fajne Wigry 3 z 1986. Niestety rama krzywo pospawana fabrycznie. Gdyby nasz forumowy kolega Wigrus był trochę szybciej, to bym teraz nie miał Wigry...
Kolejny rower to w dosłownym znaczeniu trupek ze złomu, czyli Karat z '71, któremu ktoś wyrządził krzywdę bestialsko malując farbą do płotów i barbarzyńsko wgniatając błotniki. Spod niechlujnie nałożonej powłoki niebieskiego ohydztwa przebija piękny oryginalny czerwony lakier.
I najnowszy łup - kupiona w piątek na złomie rama do Kowalewo Gila z 1993. Lakier naprawdę piękny, a szkoda mi było żeby tak leżała w garażu więc założyłem takie części, jakie akurat były stawiając na lekki tuning wizualny częściami z różnych lat i rowerów. Ale i tak to tylko na szybko, bez przykręcania - zostanie przywrócony do oryginału a dalej to się zobaczy.

Kolejny z cyklu "potworki na główce ramy" 
I teraz najlepsze. Radziecka Venta z roku niewiadomego. Zachowana dosłownie w stanie magazynowym, nigdzie nie ma śladów zużycia, nawet opony mają nadlewy gumy. Na ramie tylko gdzieniegdzie lekkie otarcia od przechowywania. Rower trochę podobny do Trampa albo dueta - rozkłada się na dwie osobne części. Ogólnie piękny, ale nie miałem jeszcze okazji pojeździć, bo prawie cały czas wilgotno a na drogach wciąż stan zasolenia kilkukrotnie przekracza stan w morzu martwym. Ramę ma dziwnie długą i ciekawe mocowanie odblasku tylnego.
I jak, mogą być?
|
|
28-02-2016 23:58:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje rowery - Pinio - 28-02-2016 23:58:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|