Dniepr MT16 1975 - Ruusol.
|
Autor |
Wiadomość |
Przemek650
Nowy
Liczba postów: 20
Imię: Przemek.
Pojazd: Inny
|
RE: Dniepr MT16 1975 - Ruusol.
Odświeżam!
A więc, ostatnio byłem na działce, zaopiekowałem się Dnieprem, a mianowicie, wymieniłem wydech (ale o tym za chwilę) i zamontowałem osłony kolan, oczywiście wcześniej je troszeczkę odświeżyłem, aczkolwiek i tak będą one chyba szły w kolor motocykla...
Przejdźmy do sedna, przy wymianie wydechu nie sądziłem, że aż tak się będę mógł z tym ruskim badziewiem naszarpać... Najpierw poodkręcałem nakrętki kolanek no spoko, potem wszystkie obejmy (rama-wydech) no i szarpie, szarpie, żeby to wyciągnąć i nic, ani drgnie... Szarpie jeszcze z 10 min i normalnie czułem się jak po godzinie na siłowni, potem przypomniałem sobie, że trzyma jeszcze jedna nakrętka od 'Katalizatora..' No to odkręciłem i poszarpałem się znowu z 10 min i puściło, aczkolwiek wydech nie chciał się rozdzielić na kilka części jak powinien tylko wyszedł w całości.. Dlaczego? Został przez pewnych Januszy mechaniki zespawany w jedną, wielką, paskudną całość.. Z wyciągnięciem kolanek z a'la katalizatora i tłumika też nie było proste bo trzeba było użyć boszówki, bo oczywiście zaspawane.. Ale później już z górki. Kolanka pomalowane, wszystko przełożone i mam teraz podwójny wydeszek.
Niestety pogoda niezbyt dopisywała.. Teraz leżę i biorę antybiotyki - Takie ferie..
Może być?
|
|
20-02-2016 00:29:50 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dniepr MT16 1975 - Ruusol. - Przemek650 - 20-02-2016 00:29:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|