Romety Bujaka
|
Autor |
Wiadomość |
bujak96
ホンダマスター

Liczba postów: 654
Imię: Adam
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romety Bujaka
Cały tydzień coś przy nich grzebałem i są efekty
Ogar 205 wrócił w końcu do życia, założyłem mu przednie zawieszenie które dostałem przy kupnie O200, oraz tymczasowo dostał silnik z 2352W spowodowany tym że silnik który docelowo ma w nim być nie chcę ze mną współpracować, mianowicie mam założony k60b teraźniejszej produkcji i nie podaje mi wgl paliwa do cylindra, gaźnior czyściutki, przypuszczam że łapie lewe powietrze przy łączeniu z cylindrem. Ale tym to zajmę się w wolnym czasie.
Chciałem go kiedyś sprzedać, ale teraz jak się przejechałem to zmieniłem zdanie i stwierdziłem że zostaje.
50-T-1 ma ogarnięty silnik. Wyciągnąłem silnik, stał bardzo długo bez świecy dostał gdzieś wody i tłok stanął w cylindrze, zalałem to WD, zostawiłem na noc na drugi dzień zeszło bez problemu i mogłem do końca rozebrać silnik. Cylinder tylko wyglądał groźnie, wymyłem go, przeleciałem tulei papierem 2500 na mokro i nie ma śladu, to samo było z tłokiem, zero śladów zużycia itp. Ten silnik musi mieć mały przebieg raczej. Kupiłem mu tylko nowe pierścienie i jest mega kompresja. Zmieniłem też uszczelniacze, olej, tarcze sprzęgłowe i kosz. Poskładałem silnik, ustawiłem zapłon, wsadziłem silnik do ramy, nalałem paliwa do cylindra lecz nie odpala. Jakieś rady? Z nudów potem zabrałem się za polerkę dekla i uzyskałem taki efekt:
Wyciągnąłem też Komara 2352, ale go tylko umyłem xD on czeka na lepsze czasy.
Co do dwusetki to za wiele nie zrobiłem, zmieniłem mu tylko olej i wypolerowałem tłumik.
Korzystając ze świetnej pogody, zrobiłem dzisiaj jakieś 60km.
Pojawił mi się dziś w nim "problem", gdy redukuję z 3 na 2 słychać taki dźwięk przez chwilę, co w stylu tsss(identyczny jak turbodoładowane silniki przy zmianie biegu) i później słychć tarcie podczas jazdy na drugi biegu. Nie słabnie ani nic ale jest to denerwujące i występuje tylko na drugim biegu. Jeśli ruszam i po kolei 1-2-3 tego nie ma, tylko przy redukcji z 3 na 2. Co może być tego przyczyną? Miał ktoś podobnie?
Obecnie przebieg Ogara 200 od kupna który nim zrobiłem to +-1400km można powiedzieć bez awarii
|
|
14-02-2016 21:16:12 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romety Bujaka - bujak96 - 14-02-2016 21:16:12
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|