przerejestrowanie samochodu - czy trzeba nowe OC oraz cena bez zmian tablic, skarbów
|
Autor |
Wiadomość |
MZtkowicz
Praktykant

Liczba postów: 156
Imię: Radek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
przerejestrowanie samochodu - czy trzeba nowe OC oraz cena bez zmian tablic, skarbów
(12-02-2016 00:27:32)Roger napisał(a): (12-02-2016 00:21:29)Tomasso94 napisał(a): Do urzędu lepiej się przejść, dostsniesz pieczątkę i tyle, a w sumie lepiej mieć niż nie mieć xd Dolicz naklejki na tablicę i w dowód bo muszą być nowe. Co do OC to chyba wystarczy zgłosić kupno i przepisac oc na siebie, i z tego co wiem jezdzisz na nim do końca bez dopłat
Gdy przerejestrowałem Charta, w umowie było 600zł i udałem się do skarbówki to nie dostałem tam żadnej pieczątki. Teraz jest samochód i mam nadzieje ze będzie tak samo, cóż najwyżej się cofnę z WK. Co do OC to nie mogę jeździć cały czas bez żadnego przepisywania na siebie? Gdy OC będzie się kończyć pójdę i dam wypowiedzenie i założę nowe gdzie indziej.
Ja kupiłem ogara za 550 zł i mimo tego udałem się do US gdzie wypełniłem druk bodajże CIT gdyż tak mi kazano w urzędzie.
Próbowałem tłumaczyć że wartość pojazdu jest poniżej 1000 zł ale Pani stwierdziła że mając deklarację sprawdzą
sobie wartość w swoich wykazach i tyle.
Co do kosztu rejestracji nie szybciej i pewniej będzie zadzwonić
do źródła czyli WK?
|
|
12-02-2016 10:19:06 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
przerejestrowanie samochodu - czy trzeba nowe OC oraz cena bez zmian tablic, skarbów - MZtkowicz - 12-02-2016 10:19:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|