Problem z rejestracją
|
Autor |
Wiadomość |
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Problem z rejestracją
(01-02-2016 23:16:57)Rafku napisał(a): Już po tym jak ten wielce szanowny Pan, znający świat nazwał mnie 'pajacem', powinienem sobie odpuścić...
Wyjdziesz z gimnazjum, zrobisz studia i zaczniesz życie to sobie odpuścisz.
(01-02-2016 23:16:57)Rafku napisał(a): A na co ci 'istotne dane dziadka'? Umowę spisujesz na kartce, odręcznie i gówno cię obchodzi to, że ktoś nie podał jakiegoś durnego numeru dowodu osobistego itp itp....
Byłem w WK i JASNO MI POWIEDZIANO, ŻE NA UMOWIE KUPNA SPRZEDAŻY WAŻNA JEST DATA
Takie, że bez PESEL i nr dokumentu umowa jest nie ważna, ale przecież przepisy ustawowe, to pewnie pierd w twoim rozumku, co!? I fakt, data jest ważna, ale co tu do tego jak chcesz go wkręcić w fałszywe dane?
(01-02-2016 23:16:57)Rafku napisał(a): Drugie największe gówno? Czytanie ze zrozumieniem się kłania
Czytanie ze zrozumieniem?! Kazałeś mu spisać umowę na niezarejestrowany pojazd i lecieć wykupić OC, co tu do zrozumienia? aaaaaaaaa czekaj! Może nie wiesz, że pojazdów nie widniejących w rejestrze się nie ubezpiecza?! A jak już to zrobisz, to umowę wcale nie tak łatwo wypowiedzieć, a składka przepada...
(01-02-2016 23:16:57)Rafku napisał(a): Faktycznie w dupie byłem. W tym Elblągu nic ciekawego nie ma. Do tego ten chuowy stadion w Gorzowie - tragedia.
Po tym, jak rzeczoznawca Piotr Kawałek powiedział mi, że za zarejestrowanie motorynki na zabytek wyniesie mnie CONAJMNIEJ 800zł, i do tego nie wiadomo ile będę czekał na rejestrację, to po prostu szczena mi opadła.
Dobrze, że wtedy nie do końca myślałem, jak tutaj ten pan, który wszystko musi wykonywać zgodnie z prawem itd itd
Rzeczoznawca Piotr Kawałek nie powiedział Ci prawdy. Zapewne miał nadzieję, że zrobisz u niego NIEPOTRZEBNĄ opinię, oraz białą kartę, którą ZA DARMO, można wykonać SAMEMU. Koszt rejestracji wynosi 170zł + niewielkie koszta wpisu do rejestru + koszta ksero karty. 800zł to musiałobyć jakieś ksero z nasa chyba. Trzeba zasięgnąć opinii pana Piotra.
(01-02-2016 23:16:57)Rafku napisał(a): Bla bla bla, przecież jak ma trochę oleju w głowie, to mówi, że umowy dostał razem z tym zgłoszeniem
Ty myślisz naprawdę, że policja łyka takie bajki gimbazy? Są przepisy wg których pracują. Wiesz co to paserka?
(01-02-2016 23:16:57)Rafku napisał(a): Dupa nie droga, a jakby pogadał z kimś z rodziny tego dziadka, na pewno ktoś by się dowiedział, o ile w wydziale nie siedzą tacy ludzie jak ty.
Buhahahahaha! Rośmieszasz mnie do łez walcząc do końca. NIKT W WYDZIALE NIE ZARYZYKUJE SWOJEJ PRACY ŻEBY GOŚĆ Z GIMNAZJUM ZASPOKOIŁ SWOJĄ WIEDZĘ! To jest grube przestępstwo, nie jakieś wykroczenie na mandat!!
Po drugie, motorower bez umów byłby dalej własnością spadkobiercy, skąd wiesz, czy nie upomniałby się o zwrot!? Wtopiłby podwójnie! Bo i kasę na transakcję. A jakby sprawa trafiła dalej, to powrót do paserki...
Powtarzam: JEDYNA droga - zabytek. Zostaniesz z tym co masz i prawnie po wszystkim będzie Twoje.
Jeżeli nie chcesz się bawić w to, kup ramę z dokumentami w rejestrze i po sprawie.
pozdro!
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016 23:36:40 przez Semmao.)
|
|
01-02-2016 23:33:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Problem z rejestracją - Semmao - 01-02-2016 23:33:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|