Problem z rejestracją
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Problem z rejestracją
Już po tym jak ten wielce szanowny Pan, znający świat nazwał mnie 'pajacem', powinienem sobie odpuścić...
(01-02-2016 22:13:44)Semmao napisał(a): Nie.
Tu masz rację, masz szczęście
(01-02-2016 22:13:44)Semmao napisał(a): Gówno prawda, bo na umowie nie miałbyś żadnych istotnych danych 'dziadka', urząd od razu by podważył. Po drugie największe gówno w jakie byś wplątał autora - OC na niezarejestrowny pojazd! Sam se odwalaj takie akcje!
A na co ci 'istotne dane dziadka'? Umowę spisujesz na kartce, odręcznie i gówno cię obchodzi to, że ktoś nie podał jakiegoś durnego numeru dowodu osobistego itp itp....
Byłem w WK i JASNO MI POWIEDZIANO, ŻE NA UMOWIE KUPNA SPRZEDAŻY WAŻNA JEST DATA
Drugie największe gówno? Czytanie ze zrozumieniem się kłania
(01-02-2016 22:13:44)Semmao napisał(a): W dupie byłeś i gówno wiesz! Rejestracja na zabytek to koszt taki sam jak normalna rejestracja, tylko z papierami trzeba biegać. Gratuluję podstawowej wiedzy specjalisto!
Faktycznie w dupie byłem. W tym Elblągu nic ciekawego nie ma. Do tego ten ****** stadion w Gorzowie - tragedia.
Po tym, jak rzeczoznawca Piotr Kawałek powiedział mi, że za zarejestrowanie motorynki na zabytek wyniesie mnie CONAJMNIEJ 800zł, i do tego nie wiadomo ile będę czekał na rejestrację, to po prostu szczena mi opadła.
Dobrze, że wtedy nie do końca myślałem, jak tutaj ten pan, który wszystko musi wykonywać zgodnie z prawem itd itd
(01-02-2016 22:13:44)Semmao napisał(a): Nie trudno, tylko urząd zgłasza sprawę policji.
Bla bla bla, przecież jak ma trochę oleju w głowie, to mówi, że umowy dostał razem z tym zgłoszeniem
(01-02-2016 22:13:44)Semmao napisał(a): Rejestracja na zabytek to jedyna droga, bo na Twoim posranym pomyśle nic by nie ugrał, bo prawnie pojazd nie figuruje w rejestrze, jako zarejestrowany, a od tego się wychodzi. Nigdy się nie dowie, bo prawnie nie jest właścicielem pojazdu!
Dupa nie droga, a jakby pogadał z kimś z rodziny tego dziadka, na pewno ktoś by się dowiedział, o ile w wydziale nie siedzą tacy ludzie jak ty.
Faktycznie nie doczytałem. Potrzebna by była między gościem, od którego kupiłeś, a dziadkiem, i potem umowa między tobą, a gościem od którego kupiłeś.
Notatka od Semmao, 01-02-2016 23:35:03
Pilnuj chociaż kultury wypowiedzi w swojej frustracji! to czytają niepełnoletni!
|
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016 23:34:07 przez Semmao.)
|
|
01-02-2016 23:16:57 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Problem z rejestracją - Rafku - 01-02-2016 23:16:57
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|