Przerejestrowanie rometa
|
Autor |
Wiadomość |
dlugiLBN
Lakiernik

Liczba postów: 698
Imię: Daniel
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Przerejestrowanie rometa
(29-01-2016 00:16:34)tipowg napisał(a): Podaj podstawe mandatu.
tapatalk
Z jakiego paragrafu dostałeś. Znajomemu za 2 nalepki na szybie tez wlepili mandat. W robocie sprawdziliśmy i okazało sie że z paragrafu wynika za brak gaśnicy a tej nikt mu nie sprawdzał. I naprawdę ten przepis nie ma odpowiednika wykonawczego. Tak samo przepisy mowią o tym że masz mieć gaśnicę w samochodzie. Ale przepis nie nakazuje już że ona musi mieć ważną legalizacje.
A ostatnia kontrola z zeszłego miesiąca. Kontrola drogowa jade z pusta przyczepką. Koleś mi pokazuje że beti może ciagnac dcm 550 a przyczepka ma max dcm 600 i koles mi 500 zł proponuje. Wkurwilem sie bo biednym ludziom dobry uczynek robilem a tu moglem dostac po portfelu . Potem gadka ze w wojsku kiepsko sie zarabia i koles nie zrobil notatki nawet i puscil luzem. Dojechalem na miejsce gdzie mialem dojechac i tak patrze po dowodach i kuzwa. Przyczepka wazy 205 kg do moge sobie 345 kg wladowac i wszystko zgodne z prawem. Oczywiscie nie przyjal bym mandatu i szedl do sadu ale inny dostal by 500 do zaplacenia i nie wnikal. Tak to w polsce wyglada.
tapatalk
Jak bym robił w POLICJI to bym Ci podał,a tak to mam na to ********.Co do gaśnicy to POLICJI nie interesuje gaśnica,tylko straż pożarną,tak mi powiedzieli przy kontroli.
P.s
W wojsku się kiepsko nie zarabia
Notatka od Semmao, 30-01-2016 22:28:11
pkt za kulturę osobistą.
|
Po po 7 latach i 20 benzyniakach kupiłem diesla
I NIGDY WIĘCEJ NIE KUPIE 
BMW E32
CIVIC EJ9
Komar 2350 w trakcie kompletowania
Ogar 200 w całości do remontu
|