Przerejestrowanie rometa
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Przerejestrowanie rometa
tipo nie masz racji niestety  Przepisu wykonawczego to nie ma WK, więc jak przyjdziesz przerejestrować nawet po 10 latach to nic nie mogą zrobić. Ale Policja ma prawo zatrzymać dowód rejestracyjny i wlepić Ci mandat.
Choć realia bywają różne. Ja ostatnio jechałem Ogarem zarejestrowanym na siebie, było już późno a jechałem bez świateł bo robiłem tylko malutką rundkę testową a światło z przodu się zjarało. Oczywiście miejski monitoring zadziałał błyskawicznie i zza rogu namalowała się Policja. Teoretycznie miałbym przesrane, bo światła z przodu brak, przegląd też jakby się pół roku temu skończył. Jak było w praktyce? Wytłumaczyłem, że pojechałem przepalić maszynę po kilku miesiącach postoju, że specjalnie tak późno wyjechałem bo ślisko, że nie ma ruchu a ja tylko rundkę dookoła komina. Coś tam postraszyli, że za przegląd 5 stówek mogą wlepić, ale spojrzał na mnie, zapytał ile ten motór warty to mówię, że ze 2 stówy. Dał mi dokumenty i kazał z buta ten kawałek wracać. Miałem akurat szczęście, ale nie każdy musi je mieć, więc mimo wszystko polecam trzymać się z papierami w jak najlepszym porządku.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
29-01-2016 00:06:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Przerejestrowanie rometa - Quake96 - 29-01-2016 00:06:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|