Oszust forumowy
|
Autor |
Wiadomość |
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Oszust forumowy
Powiem wam tak. Kupiłem niedawno na allegro żarówki do auta. Przyszły inne niż zamawiałem, mówię ok, zdarza się. Zamówiłem ponownie u tego samego sprzedającego kilka kompletów różnych żarówek. Co się okazało? Zamówienie pomylone, przelew poszedł, a przyszło pół towaru z paragonem wystawionym na mniejszą kwotę, bez reszty. Sprzedający nie odpowiadał na maile. Napisałem mu że daje mu tydzień na odpowiedz, inaczej sprawa trafi do Allegro, a jak trzeba będzie jeszcze dalej. Odpowiedzi zero. Dużo nie myśląc wytoczyłem mu spór i współpracując z allegro dostarczyłem wszystko co niezbędne. Sprawą zajęły się odpowiednie służby, prawdopodobnie z kontrolą skarbówki na czele. Udało się doprowadzić do takiego skutku, że pewnego pięknego dnia dostałem paniczny telefon od pana sprzedawcy, który ze zgrzytaniem zębów błagał mnie o wycofanie mojego zgłoszenia, i że mi to wynagrodzi. No to mówię okej, zastanowię się. Za dwa dni dzwoni do drzwi kurier. Duża koperta a w niej zwrócone pieniądze w woreczku, kompletne zamówienie i jeszcze kilka gratisów. Oczywiście świnia nie jestem i poinformowałem Allegro że sprzedający to też jednak człowiek, i chyba to zapamięta na zawsze.
Tak więc moi drodzy, nie dajcie się robić w konia. Jeśli tylko sprzedający nie chce się dogadać, wszystko zgłaszajcie od razu do Allegro czy też OLX, a jak trzeba będzie to można wdrożyć skarbówkę a nawet policje. To nie jest świństwo ani donoszenie. Nikt nie może bezkarnie oszukiwać innych ludzi, nie ważne czy to 3 złote czy 300. Trzeba tylko pamiętać żeby zachować wszelkie rozmowy, korespondencje, towar, ewentualne paragony i tak dalej.
- Volvo V70 II
- Honda Transalp 600V
- Romet Kadet 110 Automatic
- Romet Komar
- Romet Ogar 200
- Opel Astra G
*** ...i wtedy rzekł - Nie da się. ~ Tomasso94 ***
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2016 21:47:10 przez Tomasso94.)
|
|
20-01-2016 21:45:31 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Tomasso94 za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Tomasso94 za ten post.
Kanilox (01-20-2016), Quake96 (01-22-2016), xsaman (01-20-2016)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Oszust forumowy - Tomasso94 - 20-01-2016 21:45:31
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|