Moje 5 kółek :3
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik

Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Moje 5 kółek :3
Im niższy bieg i wyższe obroty tym lepiej. Może i więcej pali, ale mniejsze prawdopodobieństwo że auto wpadnie w poślizg. Niskie obroty + wysoki bieg = łatwe zerwanie przyczepności przez auto. Cholernie łatwe.
Hamowanie pulsacyjne + trzymanie odległości od innych aut większej, nawet znacznie większej żeby bez stresa hamować, tego to już w praktyce się nauczysz.
Jak się zakopie to albo szybko rozbujać auto przód - tył wstecznym i jedynką, albo dwójka i gaz w opór, zależnie od tego gdzie to się stało. Ale lepiej przód - tył.
Jakieś bączki na pustych placach, bocznych drogach jak najbardziej. Ale na śniegu, na lodzie jest strasznie nieprzewidywalnie. Można na lodzie popróbować, ale...
No i pamiętaj że przednionapędówki są podsterowne, przód szybciej ucieknie, niż to bokiem postawi, ale to nie zasada, ostatnio przy nieco szybszym pokonywaniu zakrętu postawiło mi lanosa bokiem.
No i poczytać trochę jakichś starych książek, czy artykułów o jeździe w zimę. Im nowsze tym gorsze, coraz większe głupoty pieprzą, wciskają kit.
|
|
11-01-2016 19:11:04 |
|
1 osoba postawiła piwo jurek_j za ten post:1 osoba postawiła piwo jurek_j za ten post.
Motorowerzystka (01-11-2016)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje 5 kółek :3 - jurek_j - 11-01-2016 19:11:04
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|