Zaległość OC a zmiana właścicieli
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Zaległość OC a zmiana właścicieli
(10-01-2016 02:54:31)tipowg napisał(a): kanilox jest późno i może nie dokońca napisałem. To co pisałem tyczy się WYŁĄCZNIE jeśli jest to kontynuacja tak jak napisałeś. Chociaż nie wiem musiał bym poszukać czy czasem z którymś motorowerem tak nie zrobiłem że poszedłem 2 może 4 dni po zakupie.
Ale z drugiej strony jest jakiś zapis że kupujący ma 30 dni na wymówienie bądź zgodę na kontynuacje ubezpieczenia poprzednika.
A kwestia przedłużania przeżyłem 2 lata temu z przyczepką. Nie miałem haka i jej nie używałem. OC konczyło się w lipcu a ja zajrzałem w kwity w październiku i opłaciłem. I agent mi powiedział że nie muszę się martwić bo właśnie przy kontynuacji automatycznie się przedłuża i jedynie to wiszę kasę ubezpieczycielowi. Chociaż jak szedłem opłacac to z duszą na ramieniu.
A z komarem którego mam w avatarze mam tak że kupiony 24.05 a ubezpieczony 28.05. Wczesniej nie miał OC.
No to dobrze mówisz teraz.
Teoretycznie możesz zapłacić za brak ciągłości w komarze ale szczerze wątpię by się tego doszukali, sam mam kilka takich tych...
Oni szukają samochodów osobowych i ciężarowych za które mają ogromną kasę, kolejno 3500 i 5250.
|
|
10-01-2016 03:10:27 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Zaległość OC a zmiana właścicieli - Kanilox - 10-01-2016 03:10:27
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|