ananasowa kaczka
|
Autor |
Wiadomość |
ananas
Technik

Liczba postów: 1,076
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: ananasowa kaczka
(09-01-2016 21:00:22)kanilox napisał(a): Daremna polerka
Ehh, ty byś tylko narzekał. Mam świadomość, szału to niestety nie robi, no ale da się to ludziom pokazać. Dzisiaj natomiast powybierałem i powykręcałem wszystkie części które chciałbym dać do chromowania, bo we wtorek z wujkiem jadę do tego zakładu. Jak widać trochę więcej daję niż było seryjnie, no ale ten moplik ma się świecić  Znaczy takie jest założenie, bo możliwe że mój zapał ostudzi cena... W każdym razie części na zdjęciu poniżej, oprócz tego będzie jeszcze tłumik i kierownica:
Przy klaksonie trzeba było zeszlifować nity żeby zdjąć ten dekiel:
Jutro na szczotce drucianej zeszlifuję tą rdzę i trochę to przygotuję.Mam jeszcze dylemat, nie wiem czy chromować zębatkę. Wyglądałoby to kozacko, no ale z drugiej strony łańcuch jest cały czas w smarze i nie wiem czy to ma sens. Zębatka ma dużą powierzchnię, więc trochę to będzie kosztować, i nie wiem czy cena nie będzie większa niż efekt w tym przypadku. Muszę się zastanowić.
2 dni temu kanilox zamówił w końcu nasze części z czech, także do 2 tygodni powinny być. Kupiłem między innymi prawie wszystkie gumy nadwozia, w takim mopliku liczy się każdy detal w końcu. Oprócz tego zapasowy tłok 41mm i rozpoławiacz do silnika 223, nie zamierzam krzywić wału przez walenie młotkiem
Aa, i ciekawostka. Chodzi o ten haczyk na dole zdjęcia. We wszystkich jawach jakie widziałem był on aluminiowy, a w mojej jest blaszany. Widać że to nie robota pana Mietka ze szwagrem tylko fabryczne. Wie ktoś może o co chodzi?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2016 00:40:42 przez ananas.)
|
|
10-01-2016 00:37:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ananasowa kaczka - ananas - 10-01-2016 00:37:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|