Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart - moduł.
|
Autor |
Wiadomość |
Merionex
Nowy

Liczba postów: 34
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Chart
|
Chart - moduł.
Cześć!
Wszelakie problemy mego Charta były podobno związane z modułem. Jeździł teraz nawet w największe mrozy. Przedwczoraj zaczął przerywać na wysokich obrotach, jedynak zmieniając szybko biegi te 50 km/h spokojnie osiągałem. Moc była. Wczoraj miałem kłopoty z odpaleniem go. Musiałem go sporo przegazować, zanim zaczął trzymać wolne obroty i wgl. jechać. W drodze zgasł i już nie odpalał. Jedynie na chwile. Na pych to samo. Zacząłem bawić się regulacją obrotów ( moduł od simsona ) i jedyne co uzyskałem to to, że odpalał, cykał ładnie na wolnych, jednak po dodaniu gazu odrazu chciał zgasnąć. Dziś dostałem nowiutki moduł od Charta. Podpiąłem i nie umiem gnoja odpalić. Kabelków raczej nie pomyliłem, bo widziałem schemat na necie ( nie mam kostki, jedynie wsówki ). Sprawa wygląda tak, że czasem zagra, ale niezbyt chętnie, a prąd na fajce kopie mnie przy włączonym i wyłączonym zapłonie przy kierownicy, jak i na kluczyku. O co kaman? Zwarcie? Jak wykluczać powolutku błędy instalacji? Wszelakie zapchanie gażnika czy przeskoczenie zapłonu wykluczam, bo było to robione porządnie, a gaźnik ma filtr na wężyku, jak i siatke w samym gaźniku.
Z góry dzięki za rady.
|
|
09-01-2016 17:45:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Chart - moduł. - Merionex - 09-01-2016 17:45:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|