Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] Schowki
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Schowki
(24-12-2015 19:23:40)DominiX napisał(a): Poco Ci aż 0,5l oleju? Lepiej jakąs małą 100ml która powinna wejśc i w razie czego te 100ml starczy ci np na 3l benzyny (1:30) w zależności jaką robisz mieszankę
Liczę na dwa i trochę tankowania od zera do pełna, według proporcji z instrukcji. Wolę mieć za dużo niż miałoby mi braknąć, bo np. zapomniałem dolać (a znając życie, prędzej czy później, zapomnę).
(24-12-2015 19:30:34)Latos napisał(a): Jak nie masz zaufania do plastiku to lepiej sprawdz z czego sa zrobione zbiorniki paliwa w nowych autach
I to jest kolejny plus dla Trabanta
Rowerowe narzędziówki też niestety nie należą do dużych. W przypadku roweru nie mam nic przeciwko, ale motorowerze, w dzisiejszych czasach mixol trzeba jednak wozić (z tego co wiem, w czasach produkcji Komarów można było zrobić odpowiednią mieszankę na CPNie, więc wożenie ze sobą butelki z olejem nie miało sensu). Sakwa nawet pasuje, jest pojemna, ale też prosta do ograbienia, a do metalowych schowków można zawsze dorobić zamek. Jednak zamierzam nim dojeżdżać do szkoły i kilka godzin będzie musiał pod nią stać, więc będą zamki, kłódki, łańcuchy, alarmy, fosy, rowy z lawą, smoki, uroki i milion innych cudacznych zabezpieczeń
Najbardziej podchodzi mi zamontowanie schowka z 50-T1 (nawet, jeżeli wiąże się to z ewentualnym spawaniem*, i tak ma zostać u mnie na zawsze, więc chcę go zrobić idealnie pod siebie), bo tam marnuje się sporo miejsca, którego aż żal nie wykorzystać.
*I tak trzeba będzie delikatnie pyknąć spawarką przy główce, żeby zrobić blokadę kierownicy, więc od biedy można by też przyspawać schowki, ale całość musi jakoś wyglądać.
|
|
25-12-2015 03:12:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Schowki - Dawdzio - 25-12-2015 03:12:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|