Rower z silnikiem :D
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD

Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Rower z silnikiem :D
Dawdzio napisał(a):Szczerze mówiąc to wygląda to strasznie. Spokojnie można by skrócić ją o połowę i dać niżej (sporo niżej). Jednak dobrze jest, kiedy rower zachowa swoje zalety (np. zwrotność), nawet z silnikiem.
Wydaje mi się, że starasz się unikać spawania jak ognia, ale raczej bez tego nie da się dobrze czegoś takiego zrobić. Proponowałbym ci podobne rozwiązanie do tego, które zaproponował Gamma_Corvi na elektrodzie, ale raczej tańsze i moim zdaniem lepsze.
Mianowicie miałoby to być coś takiego jak na zdjęciach, ale z silnikiem niezintegrowanym z kołem, który będzie połączony z nim zwykłym łańcuchem. Im całość będzie mniejsza tym lepiej, a myślę, że ściągać nie będzie, bo koło napędowe jest bardzo blisko roweru. Koło mogłoby być to 12", którego zdjęcia ci wysyłałem (teraz będzie czas w święta, więc wreszcie spojrzę co u niego z łożyskami).
Teraz silnik. Myślę, że Rometowski, którego chyba zamierzasz użyć będzie za szeroki
Hmm, czemu za szeroki? Jeśli będzie blisko ramy (z miejscem na odpalanie  ) to nie powinno być problemu z nim. Skrócić ramę? Znaczy jak? Uciąć kawał ramy, który jest pod bakiem? Co do koła - dlatego szukam koła od motorynki  Jest mniejsze, a poza tym mam wahacz od motorynki. Bo Twoje koło 12 to rowerowe i nie wiem jak bym je przykręciła i do czego  Coś mi już powstaje w myślach, dzie jest fotoszop... xD
|
|
17-12-2015 21:05:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|