Ocena wątku:
- 5 głosów - 4.6 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje rowery
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii

Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Moje rowery
(08-12-2015 10:21:58)xsaman napisał(a): myślę że kolekcję lepiej ograniczyć do naprawdę ciekawych egzemplarzy w czym mogę pomoc xd
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Tyle że Ty akurat chcesz odemnie odkupić tylko ciekawe egzemplarze.
Cytat:nie rozumiem takiego myslenia że lepszy jest zardzewiały na sparcialych oponach niż po remoncie. Dla mnie najważniejsza jest oryginalność elementów nie podlegających wymianie. To co się zuzywa typu łozyska, opony dętki podlega wymianie i wcale nie zmniejszają stopnia oryginalności. Tak samo jak w zabytkowych samochodach to co podlega wymianie nie liczy się przy ocenie oryginalności. Jeszcze do muzeum jestem w stanie zrozumieć ale do choćby okazjonalnego użytku nie wyobrażam sobie jezdzenia z wyrabanym łożyskiem czy na sparciałych oponach.
Szczerze, dłubię sobie przy nich jak mam czas. Ale na razie kupuje te rowery póki są, ponieważ za niedługo się stanie to, co z Polskimi motocyklami. Wiem, że część rowerów jest w słabym stanie, ale często po prostu nie mogę zostawić rowera na złomie, żal mi go. Uważam, że lepiej trochę odrapany i zużyty, ale przynajmniej czysty i dobrze jeżdżący, niż cukiereczek całkiem odrestaurowany. Przy 40-letnim rowerze należy liczyć się z zużyciem. Nie żebym miał coś przeciwko odrestaurowywaniu rowerów, ale ludzie nie malujcie rowerów które są w dobrym stanie, i róbcie to dobrze, skoro już robicie bo szkoda pracy i czasu. Co do sparciałych opon, nie widzę w nich nic złego, są one swego rodzaju wisienką na torcie, gdy w starym rowerze dalej są oryginalne opony, na których wyjechał z fabryki. W jednym rowerze mam opony z lat 30-tych i jakoś żyję.
|
|
08-12-2015 21:50:42 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Pinio za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Pinio za ten post.
Dawdzio (12-08-2015), misiql (12-08-2015), Wigrus (12-08-2015)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje rowery - Pinio - 08-12-2015 21:50:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
|
|