Pony M2 - kolejny Robaczek
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Pony M2 - kolejny Robaczek
(26-11-2015 21:38:46)Saper napisał(a): joozek skąd Ty bierzesz te wszystkie narzędziówki, pompki, dzwonki i spinacze do przewodów?
Narzędzia dostaję na zaprzyjaźnionym złomie - głównie same klucze wielootworowe - mam już sporą kupkę .
Śrubokręty druciane kupiłem u Kanilox-a, jakiś dzwonek zresztą też. Dzwonki i pompki czasem kupię na giełdzie, ale teraz i tam drożyzna
Spinacze przewodów - opaski gumowe sam "produkuję"
Za 6 zł kupiłem płaską gumę gr 2.5 mm 12 x 100 cm. Sporo ich naciąłem, a także uszczelek przedniego reflektora - polecam.
(26-11-2015 22:05:29)Jogurt napisał(a): A zdradzisz gdzie takie podkładki można nabyć bo moja drynka właśnie jest w lakierni proszkowej i jeśli to orginał to też bym założył
Sam je dorabiałem z wałka poliamidowego fi 10 mm - czarny. Najpierw nawierciłem otwór wzdłużny fi 6 mm, a potem otwory poprzeczne fi 10 mm, które od razu nacinały kolejne sztuki, nadając z jednej strony kształt półokrągły.
Trochę dłubania, ale da się
(26-11-2015 22:05:59)kryspinn napisał(a): Joozek dlaczego założyłeś mocowania błotnika w kształcicie litery ?
co do dzwonka to jest oryginalny? bardziej mi się kojarzy że takie były montowane jak w linku
Mocowania błotnika mam oba typy, zdecydowałem się na takie jak w M1, podobają mi się bardziej
Co do dzwonka, ten co zamontowałem też jest sygnowany R i jest cały metalowy - spód i napęd. Taki jak pokazałeś w linku też mam - będzie z 5, 5, 6 szt może zmienię ten mi się podobał.
Jeśli tych 10 przewodów, można nazwać instalacją elektryczną to dziś ją zmontowałem LgY 1 mm2 - kolorystyka zachowana.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2015 00:26:24 przez joozek.)
|
|
26-11-2015 23:34:40 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pony M2 - kolejny Robaczek - joozek - 26-11-2015 23:34:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 81 gości
|
|