Motorower zarejestrowany jako motocykl czyli urzędniki mają problem.
|
Autor |
Wiadomość |
Matinek
Mechanik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,186
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Motorower zarejestrowany jako motocykl czyli urzędniki mają problem.
Sorki, zarobiony byłem. Więc tak poszedłem z ta opinią to babka stwierdziła, że za krótko to uzasadnienie dlaczego to motorower. Oczywiście się skłóciłem, trzasłem drzwiami i pojechałem bezpośrednio do rzeczoznawcy jako, że mieszkał nie daleko, powiedziałem mu co i jak i on również się zbulwersował, rozpisał się na 2 strony A4, i dał dopisek, że urzędnik zezwalający na rejestracje zapoznał się z tymi wypocinami napisanymi bełkotem prawnym. Babka się już nie miała czego czepić no i z zniesmaczeniem zarejestrowała mi tego simsonka jako motorower. A więc streszczając gdyby ktoś miał taki problem w przyszłości i będzie chciał to wyprostować to są 2 sposoby.
-Pierwszy, jeżeli urzędnik jest normalny powinien na podstawie przeglądu (zmienione przez diagnoste na zaświadczeniu) zarejestrować jako motorower, jeżeli jest upierdliwy nie zarejestruje.
-Drugi czyli ten pewny, jedziemy do rzeczoznawcy płacimy od 120 do 220zł i mówimy co i jak czyli chcemy mieć w dokumentach że to motorower a nie motocykl, czyli rzeczoznawca robi zmiany konstrukcyjne lub opis dlaczego pojazd ten jest motorowerem a nie motocyklem czyli podać ze błąd ten jest związany z pomyłką urzędnika. Gdyby ktoś coś to pisać PW to pomogę
Simsonomania <3
|
|
12-11-2015 00:39:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorower zarejestrowany jako motocykl czyli urzędniki mają problem. - Matinek - 12-11-2015 00:39:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|