Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zetka czy Ws50
|
Autor |
Wiadomość |
PawełBike
Uczeń mistrzów prowizorki
Liczba postów: 479
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
RE: Zetka czy Ws50
Miałem i routera ws 50 i simsona s51, i tylko moge stwierdzić że prócz jazdy to nic nie wiesz o tym. od nowiściu router 1500km padł siemering od kopniaka, mimo nikłego używania, łańcuch rozusznika rozciągnął się jak szmata, opony sami wiecie, przy jeździe 60km/h konieczne było po powrocie lutowanie kabli w przęłącznikach. Piorytetem czmeu to sprzedałem była rama z plastiku, przy 10 kmh połozyłem się na suchym piasku, wstałem, patrze krzywo koło względem zawieszenia, podjechałem do drzewa, lekko napręzyłem już w 2 stronę krzywe, i nie tylko to bo z innymi elemętami ramy było to samo. Już nie mówiąc o tym, że przy uginaniu amortyzatora w połowie błotnik tarł o koło poprzez jego jakimś cudem wygięcie. Fakt, simsona pchałem pare razy co w routerze nie pamiętamby się to zdarzyło, ale to były przypadki gdzie zerwał się napinacz koła i łańcuch spadł, paliwo, ulewa i chwilowo zalana instalacja. po 3 chinolach i 2 roku jazdy simsonem dalej uważam że to była najlepsza zmiana jaką można było zrobić w tej cenie, a "stare gówno" to nie koniecznie złom, to wytrzymały złom jeżeli umie się serwisować i porządnie robić. Bałbym się do takiej zetki wstawić coś większego niż 125 jak przy 50 się zwyczajnie łamią
PS: Jeżeli wybierasz 1 z tych dwu, to koniec gatki o chartach ogarach itp. Routerem dość wygodnie nawet było, lecz wibracje były mocne, a na nóżkach pasażera można było dostać parkinsona. Myślę, że zetka będzie lepszym wyborem nie dość, że pionowy silnik, to mniej słychac opini o połamaniu
Dziesiątki rowerów romet, niezliczone ilości innych, 4 motorowery, 1 motocykl, a zapał nadal nie ustaje...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2015 22:50:56 przez PawełBike.)
|
|
21-10-2015 22:44:48 |
|
1 osoba postawiła piwo PawełBike za ten post:1 osoba postawiła piwo PawełBike za ten post.
KeiSangi (10-21-2015)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Zetka czy Ws50 - PawełBike - 21-10-2015 22:44:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|