Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gaśnie na luzie, muli na biegach..
|
Autor |
Wiadomość |
mrfrodo87
Nowy

Liczba postów: 108
Imię: Piotrek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Gaśnie na luzie, muli na biegach..
Witam, przeszukałem forum z moim problemem i nic nie znalazłem dlatego proszę o pomoc..
A więc.. kupiłem ogarka 205. Gość mówił że wszystko wyregulowane, cylinder miał szlifa a sprzęgło jest nowe, poza tym wszystko wyczyszczone gotowe do jazdy i pali od kopa.
Wziąłem Rometa na wycieczkę, wszystko ładnie chodzi nie kopci nie muli nie szarpie biegi wchodzą gładko nie grzeje się..
Po ok 10 km zaczyna się problem. Ogar nagle słabnie, (na każdym biegu) szarpie strasznie, przerywa.. ale jak tylko wcisnę sprzęgło i je przytrzymam to wszystko wraca do normy ma równe obroty i nic nie wskazuje na jakąś usterkę, gazuję go i wszystko jest ok. Ale jak tylko puszczę te sprzęgło i tu nie ważne czy na luzie czy na biegu powtórka z rozrywki.. muli i gaśnie i nie reaguje na dodawanie gazu.
Leję mieszankę 100ml oleju Castrol 2T na 3l paliwa a w skrzyni "sprawdzałem" poziom oleju.. odkręciłem śrubkę i MOCNO przechyliłem motorynkę i dopiero olej wyleciał.
Dodam jeszcze że, po przenocowaniu odpaliłem go rano, palił od kopa wszystko wróciło do normy a po paru kilometrach znowu to samo..
Co może być przyczyną usterki?
Z góry dziękuję!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2015 16:16:27 przez mrfrodo87.)
|
|
21-10-2015 16:04:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Gaśnie na luzie, muli na biegach.. - mrfrodo87 - 21-10-2015 16:04:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|