Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
OGAR 200 - pytanie o dysze 70 i zestaw 60 ccm
|
Autor |
Wiadomość |
Hunolt
Nowy

Liczba postów: 40
Imię: Rick
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: OGAR 200 - pytanie o dysze 70 i zestaw 60 ccm
(19-09-2015 21:30:58)komarinho napisał(a): zmieniałes chociaż raz swiece na inną...?
Podczas jazdy jak mi kolejny raz zgasł na luzie (to była wcześniejsza jazda niż ta 5 km gdzie zgasł mi raz), stanąłem i po kilku próbach odpalenia z kopki wymieniłem świecę (Champion) na inną (Iskra), odpalił od razu. Na tej zmienionej świecy dojechałem do domu (wycie na luzie), potem założyłem uszczelkę pod głowicę, lekko zwiększyłem poziom paliwa w komorze pływakowej. Po tych zabiegach moto odpalił bez problemu, wolne obroty były ok. Pomyślałem, że sprawdzę jak będzie na tej świecy którą wykręciłem w drodze (Champion). Założyłem ją, moto też bez problemu odpalił, wolne ok, to pojechałem sprawdzić (na ten wypad 5km na którym mi raz zgasł). Mogłem pojechać na tamtej drugiej świecy (Iskra).
Co ciekawe Champion nie jest jednakowej barwy na całym obwodzie elektrody wewnętrznej?, od tyłu (czyli tam gdzie z gwintem łączy się ta blaszka którą można odginać (elektroda zewnętrzna?) jest ciemniejsza niż z przodu.
Quake96, niedawno wymieniałem króciec, może tam coś, puszcza. Muszę to jutro sprawdzić. Ale teraz nie wyje, ciekawe o co tu kaman. Te silniki są niemożliwe, da się to w ogóle tak ustawić żeby wszystko było dobrze na dłużej? Czasem wydaje mi się, że za dużo wymagam od tej prostej konstrukcji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2015 22:02:22 przez Hunolt.)
|
|
19-09-2015 21:59:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: OGAR 200 - pytanie o dysze 70 i zestaw 60 ccm - Hunolt - 19-09-2015 21:59:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|